В Киев ще се проведе среща на върха Европейски съюз-Украйна,

...
В Киев ще се проведе среща на върха Европейски съюз-Украйна,
Коментари Харесай

Историческа среща на върха ЕС-Украйна

В Киев ще се организира среща на върха Европейски съюз-Украйна, в която ще вземат участие ръководителите на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, на Европейския съвет Шарл Мишел и президента на Украйна Володимир Зеленски. В четвъртък за първи път в Киев имаше взаимно съвещание на Европейската комисия и украинското държавно управление. Очаква се тримата водачи да обсъдят напредъка, реализиран от Киев, по пътя към присъединение към Европейски Съюз, заяви.
 Урсула фон дер Лайен Володимир Зеленски Киев Украйна Българска телеграфна агенция
Украйна получи статут на претендент за член в Европейски Съюз пред юни предходната година. Според Брюксел страната напредва с бързи темпове в осъществяването на изискванията за участие в Европейския съюз. Киев се надява да извърши критериите в границите на две години, само че в заключенията от днешната среща не се чака фон дер Лайен и Мишел да се ангажират с съответни периоди. Украйна ще получи опция обаче да се възползва от редица европейски стратегии в региона на образоването, нововъведенията и науката, както и да бъде включена и в европейското роуминг пространство. В заключенията от срещата се чака Европа да се ангажира с увеличение на търговията с Украйна, възстановяване на инфраструктурните връзки и превоза. Европейски Съюз се ангажира да ускори работата си за намирането на правни учредения за потреблението на замразените активи на Русия в поддръжка на възобновяване на Украйна.
 Урсула фон дер Лайен Володимир Зеленски Киев Украйна Българска телеграфна агенция
В обичайното си нощно послание у краинският президент Володимир Зеленски съобщи, че договарянията за участие в Евросъюза би трябвало да стартират тази година.
 Урсула фон дер Лайен Володимир Зеленски Киев Украйна Българска телеграфна агенция
" Украйна заслужава да стартира договаряния за участие в Европейския съюз още тази година. Благодаря на ръководителя на Европейската комисия, нейните сътрудници и нашите другари в съюза за тяхната значима поддръжка по пътя на интеграцията и за отбрана на страната ни и народа ни. Става въпрос за военна, финансова, енергийна и обществена поддръжка. Така ще подсигуряваме даже още по-засилено съдействие сред нашите институции и европейските ", съобщи Володимир Зеленски - президент на Украйна.
 Урсула фон дер Лайен Володимир Зеленски Киев Украйна БТА
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР