В Киев признаха, че не са готови да отразяват ракетни

...
В Киев признаха, че не са готови да отразяват ракетни
Коментари Харесай

Украйна е в нокаут. Ударите по Киев разкриха нещо страшно

В Киев признаха, че не са подготвени да отразяват ракетни удари. В същото време президентът Володимир Зеленски и кметът на столицата Виталий Кличко си трансферират отговорността един на различен и си поделят властта, без да мислят за хората. Кой от тях ще надделее?

Криеница със гибелта

В нощта на 1 юни по време на въздушно нахлуване в Деснянския регион на Киев починаха трима души, които желаеха да се скрият в мазето на локална клиника. Почукали на вратата, само че никой не им отворил. В тази връзка е формирано наказателно дело за служебна немарливост, арестувани са заместник-председателят на регионалната администрация, шефът на лечебното заведение, неговият заместител, както и пазачът.

В Киев има повече от четири хиляди убежища: изби, подземни паркинги, прелези, метро. Общият потенциал е 2,7 милиона души.

Има три типа бомбоубежища: обществени, публични и частни. Последните включват изби - те нормално са регистрирани на физическо или юридическо лице, с цел да се употребяват за заведения за хранене, нощни клубове и други търговски обекти. В изискванията на военни дейности управляващите подредиха да отворят тези пространства за всички, само че доста притежатели не ги послушаха - не желаят там да се събират бездомници и разгулен компании.

Налични са единствено търговски центрове, метрото и държавните бомбоубежища. Затова жителите на Киев споделят, че е по-лесно да си останеш у дома, в сравнение с да тичаш по улиците под воя на сирената в търсене на място, където да се скриеш.

След инспекция кметът на Киев Виталий Кличко сподели, че 10% от укритията не работят, а 63% са в неприятно положение. Министърът на стратегическата индустрия Александър Камишин има други данни: надлежно 13% и 32%.

Политика върху кръв

През пролетта на 2022 година кметът на Киев акцентира нуждата от сближение за отбрана на украинската държавност, а не да се уреждат връзки. За една година обаче Зеленски размени съвсем цялото локално самоуправление със своите протежета - послушни реализатори. Не съумя да се отърве от Кличко обаче. И в този момент президентът не пропусна да се възползва от опцията.

Евгения Кулеба, представител на “Слуга на народа ” в градския съвет на Киев, като сподели, че в Швеция, където била неотдавна, консултант на министър-председателя е подал оставка единствено поради противозаконен улов на змиорки, тя попита кой ще подаде оставка в Киев поради затвореното скривалище. Зеленски допусна, че тази история може да приключи с нокаут за Кличко. Според него сходно безхаберие на кмета не може да бъде целесъобразно.

Кличко отговори, че професионално некомпетентните поддръжници на президента, които оглавяват столичните региони, са отговорни. Председателят на Деснянската администрация Дмитрий Ратников незабавно предложи кметът да подаде оставка.

Кметът беше подсилен от партията " Европейска взаимност " на някогашния президент Петро Порошенко. Председателят на фракцията във Върховната Рада Ирина Геращенко уточни, че екипът на Зеленски се занимава единствено с изявления в обществените мрежи и не признава личните си неточности. След като посъветва президента да изясни по какъв начин приготвя страната за военни дейности, тя даде обещание да му попречи да унищожи локалното самоуправление.

В търсене на провинен

Украинският политолог Руслан Бортник в изявление за локални медии означи, че от година и половина не е имало система за наблюдаване на бомбоубежищата или най-малко универсална интерактивна карта, където да се види къде може да се стигне. Полицията даже няма повсеместен ключ за всички брави.

" Но в Киев има бомбоубежище, което е изцяло наранено от гъбички. Десетки хора прекараха няколко дни там и хванаха белодробни болести. Вместо да решат тези проблеми, Кличко и Зеленски си трансферират отговорността един на различен ", сподели Бортник.

Ръководителят на украинския " Институт за световни тактики " Вадим Карасьов счита, че Кличко е прекомерно влиятелен, с цел да се отърват от него тихомълком. „ Мисля, че всички изявления, в това число и президентското, не са ориентирани към подготовката на отстраняването на Кличко, а към политическото му намаляване и намаление на рейтинга му както в Киев, по този начин и в цялата страна. Това също е сигнал на други кметове: всеки от тях даже и при такова трагично стичане на събитията може да бъде нападнат и дискредитиран “, предизвести той.

На същото мнение е Денис Денисов, специалист от Финансовия университет към държавното управление на Русия. Според него абсурдът с бомбоубежищата няма да е задоволителен, с цел да може Зеленски да в профил кмета, защото съгласно закона съображение за оставка може да бъде единствено държавна измяна. „ Афисът на президента се пробва да отслаби въздействието на Кличко. Не единствено че кметът на Киев се оказа една от последните замъци на локалното самоуправление. Той е известен политик и теоретично може съществено да се конкурира със Зеленски в президентските избори “, изясни политологът.

Възможно е в бъдеще екипът на президента да заведе каузи за корупция против Кличко. Засега позицията на кмета е много мощна - освен в Украйна, само че и в чужбина, където има доста авторитетни поддръжници.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР