В Киев през 23-те дни на войната на Русия срещу

...
В Киев през 23-те дни на войната на Русия срещу
Коментари Харесай

Украйна: От началото на войната в Киев са загинали 222 души, включително четири деца

В Киев през 23-те дни на войната на Русия против Украйна са убити 222 души, в това число 60 цивилни и четири деца. Ранени са 889 души. Това оповестява RBC-Украйна, базирайки се на изказване на първия заместник-председател на Киевската градска държавна администрация Николай Поворозник по време на брифинг.

„ В Киев от началото на пълномащабното навлизане на съветските войски са починали 222 души, в това число 60 цивилни. Убити са 4 деца. През това време в града са ранени 889 души, от които 241 цивилни. В това число: 18 деца, 3 водачи на коли за спешна помощ, 1 доктор “, сподели Поворозник.

Той приказва и за вредите по инфраструктурата на града, като сподели, че врагът към този момент е развалил 36 къщи в града.

" От началото на пълномащабната експанзия на Руската федерация съперникът е нанесъл вреди на 36 жилищни здания, 5 частни имения, 6 учебни заведения и 4 градини. Повредени са фасади, балкони и прозорци в 55 къщи ", сподели още Поворозник.

Припомняме, съгласно Генералната прокуратура на страната 109 деца са починали в Украйна от началото на войната против Русия. Повече от 130 малолетни са ранени.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР