В Киев беше обявена всеобща мобилизация, като на всички лица,

...
В Киев беше обявена всеобща мобилизация, като на всички лица,
Коментари Харесай

Киев обяви мобилизация на всички, които подлежат на военна служба

В Киев беше оповестена всеобща готовност, като на всички лица, подлежащи на военна работа, беше подредено да се явят във военните поделения в период от 10 дни. Това заяви украинският уебсайт за вести и разбори " Страна ", представен от ТАСС.

Става дума за заповедта на военния комисар на Оболонския регион на украинската столица Олексий Привала, оповестена на страницата във Фейсбук на Териториалния център за набиране на личен състав (ТЦН, украинското име на военния комисариат) (забранен в Русия, благосъстоятелност на корпорация " Мета ", приета за екстремистка в Русия).

Изискването да се явят в службата за военна наборна работа в период от 10 дни се отнася даже за тези, които не са получили персонални повиквателни или заповеди за готовност. Заповедта се отнася и за тези, които не са регистрирани в Оболонския регион на Киев, а единствено обитават там. Тези, които заобикалят военна тегоба, ще бъдат осъдени, се споделя в заповедта.

Вестникът не прецизира дали сходни заповеди са издадени от военните комитети в други региони на украинската столица, само че счита, че сходни ограничения се подхващат в цялостен Киев.

Миналата седмица сходни ограничения за въвеждане на обща готовност бяха подхванати и в Ивано-Франковск, регионален център в Западна Украйна. Както заяви " Страна ", началникът на градския териториален център за набиране на военнослужещи в Ивано-Франковск издаде заповед всички наборни бойци да се явят в градския ТЦК в период от 10 дни.

Военното състояние в Украйна е въведено на 24 февруари 2022 година, а на идващия ден президентът Володимир Зеленски подписва декрет за готовност. На 2 май 2023 година военното състояние и мобилизацията са удължени с 90 дни, до 18 август 2023 година

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР