В Кентъки през 1876 г. едно поле е залято от

...
В Кентъки през 1876 г. едно поле е залято от
Коментари Харесай

Кои са най-странните неща, паднали от небето?

В Кентъки през 1876 година едно поле е залято от дъжд от мистериозно месо. То стана известно като The Kentucky Meat Shower. Всъщност няма да повярвате, само че от небето от време на време падат много странни неща! Ето няколко такива случая:

Падаща риба

За множеството хора по света концепцията рибата да вали от небето е много странна. В някои страни обаче това в действителност е обикновено. Толкова доста, че в Мексико има характерно име за него – „ lluvia de peces “,  което безусловно значи „ дъжд от риба “.



И по този начин, какво предизвиква този чудноват феномен? Въпреки че има няколко разнообразни теории за какво това се случва, най-вероятното пояснение е водна бликам. По създание това са торнада, само че над водата, които " изсмукват " рибата от водните басейни и по-късно вятърът я отнася навътре в сушаота, където в последна сметка рибите стартират да падат като дъжд.

Летящи жаби

Подобно на рибите, жабите също могат да попаднат на водни струи и има многочислени случаи – както антични, по този начин и скорошни – за жаби, които валят от небето. Освен очевидния древен образец, древногръцкият мъдрец Хераклид Лембус написа за толкоз доста жаби, които валят от небето, че „ къщите и пътищата са цялостни с тях “!

Съвсем неотдавна през 2005 година в Сърбия хиляди мънички дребни жабчета валяха от небето през 2005 година с преминаваща гръмотевична стихия. Донякъде изненадващо, сръбските жабчета оцеляха след дългото си рухване, като даже са отскачали при кацането. 

Кръв… или не?

През 2014 година жителите на Замора в северозападна Испания се разсъниха пред изумителна сцена. Над сънения град се беше изляла кръв и го беше покрила в извънредно червен нюанс. Жителите на Замора бързо се заели да схванат какво тъкмо се е случило.

Причината е водорасло. Въпросните микроводорасли не са локални за Испания и са попаднали в капан в буреносен облак, който ги е трансформирал, карайки микроводораслите да станат червени. След това облакът изхвърли подправената кръв из цяла Замора, до момента в който градът спи – създавайки усещането за град, затрупан с кръв!

Буря от бонбони



В Лейк Каунти, Калифорния, хората знаят какво е да живееш в шоколадовата фабрика на Уили Уонка, когато през 1987 година два пъти вали  дъжд от бонбони. Авторът Лайман Л. Палмър разказва случая, при който бучки кристализирана захар с размери съвсем ¼ инча падат на Земята от небето, като „ доста необикновен и любопитен феномен “.

И тъкмо като хондурасците с техния рибен дъжд, жителите на окръг Лейк са доста щастливи от сладкото събитие, правейки сироп от дъжда от бонбони!

Мистериозно месо

В Кентъки на 3 март 1876 година поле в окръг Бат е залято от дъжд от мистериозно месо! Месният душ в Кентъки, както е прочут, се разиграва единствено за няколко минути и озадачава всички - изключително двамата мъже, които стават очевидци. Всъщност се оказва, че това е тип цианобактерия, която се е сгушила в месесто желе, откакто е обляна с дъжд. Други считат, че това може да е повръщано месо от мишелов.

Паяци, падащи от небето

Това е най-страшният жив призрачен сън, с който един арахнофоб може да се сблъска – още по-страшен, когато разберете, че в действителност не е толкоз необикновен! През 2015 година хиляди бебета паяци се изсипват от небето върху Австралия! Като земя на естествените ужаси, не е изненадващо, че това се случва тук. Един австралиец разказва, че толкоз доста са паднали върху къщата му, че наподобява „ изоставена и завладяна от паяци “!

Случаят се повтаря и в Бразилия през 2019 година, а повода зад това в действителност е очарователна. Бебетата паяци, които желаят да пътуват на огромни дистанции, се покатерват на дърво и вършат нещо като дребен парашут.

Топки за голф

За всеки, който живее в Tornado Alley, големите градушки с размерите на топки за голф евентуално няма да са чак толкоз странни. Но в този момент приказваме за същински топки за голф, а не за градушка с размер на топка за голф! Такъв е казусът в Пунта Горда, Флорида,  когато десетки топки за голф заваляват от небето през 1969 година

Целият случай е задоволително чудноват, само че това, което го направи още по-странен е, че нито едно локално голф игрище не оповестява за откраднати или изчезнали голф топки! Най-добрата концепция, която някой е имал за това какво го е предизвикало? Да, познахте, водна бликам над езерото на голф игрището, изсмукваща всички изгубени топки за голф!

Пари пари пари!

В съпоставяне с мистериозното месо, паяците, рибите и жабите, този би трябвало да е най-хубавият тип дъжд, който в миналото е валял! И това е нещо, което се е случвало неведнъж!



През 2015 година банкноти от 2 – 3 милиона дирхама (това е сред 550 – 800 000 долара) падат от небето върху град Кувейт в продължение на няколко минути. Хората стопират колите си по улиците и излизат да събират всичко. В Индианаполис през 2017 година електротехник вижда 200 $ да падат от покрива на постройката, в която работеше. И в този случай, и в тази ситуация в Кувейт Сити, по този начин и не беше открито от кое място идват парите. Но на кого му пука?

Варени прилепи

През януари 2018 година земната версия на Кутията на Пандора, Австралия, даде на света дъжд от варени прилепи! Това е нещо, с което жителите на Кембълтаун трябваше да се примирят, когато гореща вълна изстреля локалните температури до равнища, мъчно търпими от локалните типове прилепи. Реално прилепите да стартират да прегряват до гибел и да падат от дърветата.

По време на дъжда от варени прилепи в Кембълтаун бяха открити повече от 200 варени прилепа, разпръснати по пода на локалния регион.

Космически отпадък

Много изкуствени парчета падат от космоса на Земята в последна сметка, откакто са изгубили потока си в орбита и се прекатурват към гравитационното привличане на нашата планета. В по-голямата си част, защото галактическият отпадък се разпада на много дребни фрагменти при повторното нахлуване в земната атмосфера, той нормално не съставлява опасност за хората.

Въпреки това през март 2018 година прототипът на китайската галактическа станция Tiangong-1 се разруши в Тихия океан при следеното си наново нахлуване в земната атмосфера – създавайки огромен възторг, когато го направи! Въпреки това към момента имате по-големи шансове да спечелите от лотарията, в сравнение с да бъдете убити от падащи галактически отпадъци!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР