В Казанлък отваря врати първият в България Център за медицински

...
В Казанлък отваря врати първият в България Център за медицински
Коментари Харесай

В Казанлък откриват първия Център за медицински телемониторинг

В Казанлък отваря порти първият в България Център за медицински телемониторинг. Събитието се провежда от Българския клъстер за цифрови решения и нововъведения в опазването на здравето.

„ Много пъти са ме питали за какво тъкмо в Казанлък сме избрали да открием първият в България Център за медицински телемониторинг и всякога давам отговор по един и същи метод – тъй като Господ по този начин е решил. Избрахме Казанлък, тъй като тук се събраха хора, които мислят по еднакъв метод, успяхме да създадем интердисиплинарен екип, в който има доста участници като експерти по хардуер, програмен продукт, успяхме да създадем тестова среда ", сподели пред БНР доктор Боян Бойчев.

„ Особено съм благополучен за този миг, за целия екип, работил за реализирането на този план, тъй като това е първият телемедицински център освен в страната, само че и в Европа и света, който организационно, структурно и даже териториално сплотява телемедицинска среда, която е нужна за вярното действие на един телемедицински център в изискванията на 24 часа, седем дни в седмицата, 365 дни в годината “, добави той.

По думите на доктор Бойчев пациентът може да се свърже по телефона с телемедицинския център, където може да изложи казуса си, по-късно му се изпраща модул, който е доста елементарен за слагане върху човешкото тяло и който наблюдава доста индикатори. Датчиците изпращат индикаторите за настоящите физиологични параметри на индивида.

„ Тези системи съхраняват подвижността на пациента, тъй като фиксират неговото положение в естествената му среда и в това е тяхната правота “, добави той.

Над 50 000 са пациентите, които към този момент се наблюдават по този метод, а ценовата политика на Центъра е приспособена към българския консуматор, добави доктор Бойчев.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР