В Каварна започва кампания за осиновяване на безстопанствени кучета срещу

...
В Каварна започва кампания за осиновяване на безстопанствени кучета срещу
Коментари Харесай

В Каварна започва кампания за осиновяване на безстопанствени кучета срещу заплащане

В Каварна стартира акция за осиновяване на безстопанствени кучета против възнаграждение, оповестяват от общината. Общинският съвет към този момент реши осиновителите да получават по 100 лв. на година, с цел да се грижат за животните. Общината счита с самодейността да понижи популацията на уличните кучета.

Осиновителите, които населяват жилищни здания, би трябвало да обезпечат минимум по шест квадратни метра повърхност за най-малките породи кучета с тегло до 10 кг. По-големите породи - и над 25 кг, би трябвало да разполагат с 8-10 квадратни метра повърхност за обитаване.

Стопани, които ще отглеждат животните навън, би трябвало да им създадат заслон или къщурка за отбрана от неподходящи атмосферни условия. Ако кучето бъде вързано, то въжето би трябвало да е дълго най-малко пет метра, с цел да може животното свободно да се движи и при опция стопанинът би трябвало всеки ден да го разхожда.

Общината задължава с контракт и декларация, подписани от всеки претендент, на животните да бъдат обезпечавани задоволително количество храна и вода, както и постоянно ветеринарномедицинско обслужване и неотложно лекуване, в случай че заболеят. Стопаните би трябвало да подхващат и всички ограничения осиновените кучета да не избягат. Общината ще ревизира на място при какви условия живеят осиновените кучета, а стопаните ще би трябвало, когато им изискат, да дават информация за положението им. Ако осиновител се откаже да поставя повече грижи, би трябвало да върне кучето и да заплати 200 лв. наказателна клауза на общината, показват от кметската администрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР