В късния следобед вчера, без да попита представителите на Земеделска

...
В късния следобед вчера, без да попита представителите на Земеделска
Коментари Харесай

Карнобатски бизнесмен опита да завземе държавно летище, струпа бали слама на пистата

В късния следобяд през вчерашния ден, без да попита представителите на Земеделска кооперация " Житен край ", които поддържат обекта, сложил няколко дузини бали и през днешния ден аеропортът осъмна в цивилен митинг

 

Бизнесмен от Карнобат пробва да завладее държавното летище в село Екзарх Антимово, оповестиха Земеделска кооперация „ Житен край ”, които поддържат обекта.

 

Днес на мястото те са струпали земеделска техника от няколко села в цивилен митинг за да не продължи противозаконният, съгласно тях, развой, почнал през вчерашния ден. Бизнесменът Минчо Гроздев, прочут още като Бумбала, е навлязъл нощес в земеделския аеропорт и с тежка техника е сложил няколко дузини бали, ограждайки немалка част от пистата.

Около 17 ч. от кооперацията са забелязали какво се случва там и са отишли, с цел да ревизират кой и по кое време е дал позволение да се слагат бали на летището. Радко Радев - ръководител на ЗК „ Житен край ”, който е на 81 години, е бил пръв на терена дружно с внука си.

 

„ Аз съм претрупан да давам отговор за летището пред полицията и пред страната, за тази цел имам всички нужни документи. Вчера две ремаркета с бали и един разтоварач пристигнаха на летището. Посрещна ни чужд човек, който сподели, че „ началникът го изпратил ” и посочи, че този шеф е Минчо Грозде от Карнобат. Обадихме се на тел. 112 и след към половин час пристигна следовател, след това и самият Гроздев ”, описа Радко Радев. Следват груби реплики от Минчо Гроздев към Радко:.

 

„ Какъв си ти, бе? Чорбаджия ли си му на това летище? Аз каквото желая, това ще върша! ”

 

Крайната цел, твърди Радко Радев, е летището да наподобява неподдържано и да бъде оповестено за продажба на търг. Гроздев целял да завоюва този търг и да употребява обекта за предпазване и произвеждане на компост. По думите му, предходната година болтовете на особено издигнат заслон от ЗК „ Житен край ”  били отрязани точно с тази концепция - да се показва по какъв начин обектът се разрушава. Следва подписка в отбрана на летището, която бива изпратена в Министерството на земеделието, откъдето удостоверяват, че обектът е държавен и толкоз.

 

Иван Радев – юрист-консулт на ЗК „ Житен край ” изясни, че територията е отредена за селскостопанско летище. Там кооперацията има уреди, състоящи се от заслон, който сега е демонтиран, цистерни за вода, които се употребяват непрекъснато, както и бетонна шахта. По закон всичко това е държавна благосъстоятелност.

 

„ От предходната година Минчо Гроздев има искания да завладее тази територия като негова благосъстоятелност - защото била държавна, значело, че е негова. Явно има застъпничество от локалната власт, полицията безмълвно му спомага. Към мен персонално имаше отправени закани. Кметът на Карнобат Георги Димитров е уведомяван неведнъж за протичащото се, само че не взема никакво отношение - от боязън или от нещо друго. Чуят ли, че става въпрос за Минчо Гроздев, от общинската власт никой не взема отношение ”, сподели юрист-консултът на ЗК „ Житен Край ” Иван Радев.

 

Днес от полицията са пуснали наставление балите да бъдат отстранени, само че към обед, когато наш екип бе на място, те си бяха там. Преди към час, към 15 часа,  Минчо Гроздев въпреки всичко е натоварил и отстранил балите сено.

 

Очаквайте реакцията на Минчо Гроздев.

Автор: flagman.bg

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР