В късните часове на четвъртък, 17 август, крипто пазарът отбеляза

...
В късните часове на четвъртък, 17 август, крипто пазарът отбеляза
Коментари Харесай

Масови ликвидации заличиха $1 милиард от крипто пазарите

В късните часове на четвъртък, 17 август, крипто пазарът означи забележителен спад в границите на Съединените щати. Стойностите на Биткойн и Етериум спаднаха до най-ниските си точки, достигайки надлежно почти $25,100 и $1,550.

Тази низходяща наклонност беше отразена от голям брой други криптовалути , което алармира за преобладаващите на пазара мечи настроения. Вследствие на това общата пазарна капитализация на криптовалутите се потопи под прага от $1 трилион, достигайки най-ниската си стойност от почти $996.9 милиарда. Въпреки че скоро по-късно последва нищожно възобновяване, все още на правене на публикацията преобладаващият мечи напън се резервира.

Рязкото намаляване на цените докара до очистване на покупко-продажби на стойност над $1 милиард в границите на последните 24 часа. Забележително е, че повече от 75% от тези покупко-продажби бяха наранени единствено в границите на половин час. По-конкретно бяха заличени търговски действия, включващи BTC на обща стойност $49352 милиона и ETH на стойност $306.98 милиона.

Данните, получени от Coinglass, разкриха най-значимото ликвидационно събитие в Binance, което включваше двойка ETH/ BUSD с оценка от $55.92 милиона. Тази наклонност засегна и тържищата за децентрализирани финанси (DeFi), които претърпяха забележителни случаи на разпродажба, достигайки “ ” във връзка с размера на ликвидацията.

Ако погледнем обратно в историята, има случаи, в които Биткойн и други активи са се сблъсквали със обилни низходящи ценови придвижвания в границите на относително къси интервали.

Забележителен образец е прословутият флаш срив от 19 май 2021 година, по време на който BTC означи спад от 14.38%. Спадът беше още по-изразен, в случай че се вземе поради сривът от дневния връх до дневното дъно, като активът се срина от $43,584 до $30,000 за един ден.

Важно е обаче да се подчертае, че този срив последва интервал, в който Биткойн беше посочил серия от възходящи върхове на ценовата графика. Забележително е, че няколко седмици преди срутва Биткойн беше достигнал исторически връх от $64,854. За разлика от това събитията, довели до неотдавнашния срив, бяха доста по-различни.

Биткойн се консолидираше в водоравен диапазон в продължение на повече от месец, стремейки се да натрупа ликвидност. За страдание, токенът не съумя да набере задоволителен подтик за покупки и в последна сметка загуби поддръжката си на равнище към $28,585, предизвиквайки последвалия срив.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР