В къщата на Севда, която преди около 3 месеца станала

...
В къщата на Севда, която преди около 3 месеца станала
Коментари Харесай

Братът на една от майките с размените бебета пред БНТ: Реве си за детето

В къщата на Севда, която преди към 3 месеца станала майка, довечера се събраха роднините ѝ.

Само че не за тържество, а за поддръжка.

Брат ѝ показа, че дамата се усеща зле и не желае да приказва пред камери.

Самият той - също.

" Зле е, това е. Какво да ви кажа? Реве си вътре за детето. Друго нищо не мога да ви кажа ", съобщи пред Българска национална телевизия братът на Севда.

Столична болница замени две бебета. Близо 3 месеца по-късно майките направиха ДНК проби. Причината - едната от тях се усъмнила, че отглежда непознато бебе откакто видяла, че номерът на нейната гривна, която се дава при раждането, не съответствува с този на детето.

Бебетата са родени през септември: В един и същи ден, едновременно. Грешката се схваща на 7 декември. А прокуратурата е образувала досъдебно произвеждане на 14 декември.

Случаят стигна до полицията и прокуратурата, а от здравното министерство започнаха инспекции.

Всичко все още сочи, че болничното заведение, където е станала размяната, е столичната " Шейново ". Бебетата са родени през септември - в един и същи ден, едновременно. Проверката обаче ще покаже по какъв начин не са изписани от болничното заведение с биологичните си майки. И двете дами към този момент са дали ДНК проби, а резултатите са излезли за към седмица.

Установено е несъмнено, че и двете деца са с разнообразни биологични майки от тези, които са написани в актовете им за раждане и от които са отглеждани досега.

Случаят се проверява под управлението на Районната прокуратура, като в границите на седмица са разпитани близо 30 души. Заради този случай ще стартират инспекции и в други АГ лечебни заведения, заяви здравният министър.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР