В Карнобат алармират местните жители за нова схема на телефонните

...
В Карнобат алармират местните жители за нова схема на телефонните
Коментари Харесай

Ало-измамниците модернизираха схемите: Звънят и искат пари за кръвна плазма

В Карнобат сигнализират локалните поданици за нова скица на телефонните измамници. Наглите мошеници звънели на възрастни хора – наред по остарял телефонен справочник, и лъжели, че трябват пари или скъпи движимости, с които да бъде закупена кръвна плазма за избавяне на живота на техен непосредствен.

Според запознаци, мошениците са се насочили вниманието си към Карнобат , защото това беше първото обитаемо място в Бургаска област с открити случаи на ковид.

Ако мними лекари или служители на реда ви потърсят на домашния телефон и ви подреждат да се дадат пари или скъпи движимости за закупуване на кръвна плазма, която да се прелее на ваши близки – не се връзвайте, това сигурно са измамници, предизвестяват от полицията.

Колегите от Флагман.бг разговаряха с една от евентуалните цели на ало-мафията. Мъжът незабавно се усетил и им теглил една, само че е безапелационен, че би трябвало да се внимава. По неговите думи – обадил му се чужд и се рпедставил, че търси за негова братовчедка кръвна плазма и се нуждае от сумата от 3000 лв.. Човекът се усетил и тръшнал телефона. След малко обаче му звъннал различен глас и споделил: „ Ние сме от полицията – знаем, че ви се обаждат измамници, само че в действителност търсим плазма за братовчедка ви. “

В момента има вълна от опити за сходни измами в Карнобат , само че за благополучие помощ в полицията не е търсил жилнат от схемата.

Репортер на Флагман.бг потърси и кмета на Карнобат , който също удостовери, че очевидно мошениците употребяват старти телефонни указатели с имена на хора и където попаднат на деен номер, стартират да изнудват.

„ Мислим, че измамниците се обаждат извън, а тук имат единствено мулета. Предупредили сме хората, че няма по какъв начин да се желае пари за такива неща по телефона. Апелирам младежите, които имат възрастни близки – да им обяснят, че това е машинация и при сходно телефонно позвъняване, незабавно да се свържат с тях или с полицията.

Възложихме даже на разносвачите от обществения персонаж да предизвестяват възрастните. Публикувахме в локалния вестник известие, че няма подобен вид полицията да желае пари за лекуване.

Припомняме, че още при започване на изключителното състояние в Карнобат бе засечен първи опит за машинация по отношение на ковид. Непознати са позвънили по телефона на стара жена от града, на която са обяснили, че са сякаш чиновници на общината и желаят да доставят в дома ѝ дезинфектанти. За това предизвести още тогава кметът Георги Димитров и бе безапелационен, че при всеки сходен опит, би трябвало да се алармира на тел. 112.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР