В канадския студ през декември някои от новите модели на

...
В канадския студ през декември някои от новите модели на
Коментари Харесай

Проблеми с отоплението мъчат собственици на Tesla


В канадския мраз през декември някои от новите модели на Tesla отхвърлиха да отопляват
(снимка: CC0 Public Domain)

Собственици на чисто нови коли Tesla Model 3 и Y оповестяват за съществени проблеми с отоплителната система, която просто отхвърля през зимата. Проблемът е много необятно публикуван, съгласно изявления по тематиката .

Tesla постоянно е упреквана, че като „ калифорнийска компания ” не проектира колите си за леден климат. Но истината е, че колите на Tesla се показват доста добре в студа, когато става въпрос за шофиране, отбелязва.

Електромобилите имат огромен въртящ миг и разрешават мощно задвижване на всички колела (чрез двойни моторни задвижвания), което е извънредно практично при зимни условия. Tesla обаче се сблъсква с някои проблеми, когато става въпрос за всекидневно потребление на нейните електрически автомобили при рискови студове.

В първата зима на колата сподели някои обилни дефекти, свързани с прозорците, дръжката и замръзването на врата за зареждане. Tesla прегледа тези проблеми, само че в този момент се появи нов – отоплителната система в новите Model 3 и Model Y.

Няколко притежатели на Tesla оповестяват, че отоплението просто е спряло да работи в колите им в студеното време. През декември Натали Дерозие от Квебек е карала от една седмица чисто нов Model 3, преди климатичната система да спре да изтласква парещ въздух. Tesla приела колата за ремонт и предоставила на Натали друга кола, без да изясни повода за казуса. Очаква се тя да получи автомобила си не по-рано от 11 януари.
още по тематиката
Проблемът с отоплението е много необятно публикуван и сервизните центрове на Tesla в Квебек са заети да работят по доста транспортни средства със същия недостатък, съгласно осведомени източници.

Освен това форумите на Tesla и групите във Фейсбук в северните райони като Квебек, където колите на калифорнийската компания са известни, сега са изпълнени със известия от нови притежатели на Tesla Model 3, които имат проблем с отоплителна система.

Понастоящем източникът на казуса не е явен, само че наподобява визира единствено Model Y и чисто новия Model 3, които са оборудвани с новата термопомпена система на Tesla. През март 2020 година Tesla пусна, който беше първият ѝ електрически автомобил с нов „ Octovalve ” и система с термопомпа, която се оказа по-ефективна от резистивното отопление.

Тъй като първите доставки на Model Y бяха единствено в Калифорния, електрическият SUV минава в този момент през същинска зима. Доставките на новия Model 3 за 2021 година, който включва същата термопомпена система, започнаха неотдавна и занапред ще се разбере мащаба на казуса.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР