В Камарата на представителите на Конгреса на САЩ е подготвен

...
В Камарата на представителите на Конгреса на САЩ е подготвен
Коментари Харесай

САЩ разработиха законопроект за включване на Русия в списъка на спонсорите на тероризма

В Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати е квалифициран законопроект за включване на Русия в листата на Съединени американски щати със страни, спонсориращи тероризма, оповестиха от пресслужбата на конгресмена демократот Калифорния Тед Лю, който е създател на тази антируска самодейност.
Както се показва в текста на законопроекта, " държавното управление на Руската федерация, по напътствие на президента Владимир Путин, продължава да предизвиква актове на интернационален тероризъм против политически съперници и страни ". Следните членове на Камарата на представителите се застъпиха за законопроекта: Стивън Коен (D-Тенеси), Джо Уилсън (R-Южна Каролина), Джаред Голдън (D-Мейн), Кен Бък (R-Колорадо) и Шийла Шерфилас -Маккормик (демократ, от Флорида). Законопроектът също по този начин гласи, че в случай че бъде утвърден от Конгреса и подписан от президента на Съединени американски щати Джо Байдън, никоя от неговите разпореждания не може да се употребява „ за налагане на наказания, на което и да е лице, участващо в покупко-продажби за експорт на селскостопански артикули от Украйна или за даване на филантропична помощ на Украйна “. В посочения лист може да попаднат страни, които съгласно Вашингтон " неведнъж са подкрепяли актове на интернационален тероризъм ". Американската администрация има необятни пълномощия във връзка с налагането на наказания против лицата от листата. Министерството на финансите на Съединени американски щати може да предприеме дейности против тези юридически и физически лица, както и страни, които търгуват с страни от листата. В момента описът включва Иран, Северна Корея, Куба и Сирия.
По-рано Киев се обърна към Вашингтон с апел да добави Русия към посочения лист. Подобни оферти бяха направени от някои членове на Конгреса. През последните месеци обаче администрацията на Съединени американски щати неведнъж е заявявала, че няма да предприеме тази стъпка. В края на май представителят на Държавния департамент Матю Милър удостовери, че Вашингтон няма желание да предприеме следващи дейности по сходни позвънявания.
Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова по-рано назова начинания от сходен жанр " мярка от идиотски темперамент ". Дипломатът предизвести, че сходни стъпки на Съединени американски щати няма да останат без отговор от Русия. Руското посолство във Вашингтон акцентира през май, че американската страна избира " да не вижда " обстоятелството, че Киев, получавайки всестранна помощ от Вашингтон, не крие терористичната си активност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР