В Калининград е задържан 55-годишен местен жител, който според ведомството

...
В Калининград е задържан 55-годишен местен жител, който според ведомството
Коментари Харесай

Русия обяви, че е задържала мъж, подготвял диверсии срещу руския Балтийски флот

В Калининград е арестуван 55-годишен локален гражданин, който съгласно ведомството е сътрудничел със неразрешения в Русия украински батальон " Азов ", като е подготвял диверсии в пристанища на съветския Балтийски флот, на локалното летище " Храброво " и против съветски военни. Това заяви Федералната работа за сигурност (ФСС) на Русия, осведоми съветската редакция на Би Би Си, като се базира на ТАСС.

" Азов " е едно от многото подразделения на украинската Национална армия. Ако се съди по структурата на украинската войска, дилемите му не допускат да провежда набези в чужбина. По данни на западни публицисти такива акции могат да правят украинските Сили за специфични интервенции, напомня Българска телеграфна агенция.

ФСС оповестява, че в укритие на арестувания е намерено взривно устройство с мощ към 5 кг тротилов еквивалент, съставни елементи за изработка на избухливи устройства, преписка с членове на " Азов ", неразрешени знаци и литература.

Според ФСС той бил управителен от хора в Украйна. Задържаният давал признания. Разказал да вземем за пример пред камера, че членове на " Азов " настояли да бъде взривен обект на Балтийския флот в село Переяславское.

По думите му той писал през март т. година посредством обществена мрежа на украинския зам.-вътрешен министър Антон Герашченко, а в края на юли го потърсили представители на " Азов " и му дали указания по какъв начин да изготви самоделно взривно устройство.

Не се оповестява с каква цел е писал в началото арестуваният на Герашченко.

Украинските управляващи упорстват, че " Азов " е част от структурата на въоръжените сили на Украйна и няма никаква разлика сред бойците му и останалите военнослужещи. Той е основан въз основата на едноименния доброволчески батальон, членовете на който при започване на спора в Донбас бяха упреквани, че изповядват радикални хрумвания, отбелязва Би Би Си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР