В калифорнийски съд е подаден колективен иск срещу Google от

...
В калифорнийски съд е подаден колективен иск срещу Google от
Коментари Харесай

Доста оригинално: заведоха съдебно дело срещу Google заради прекалено горещите смартфони Pixel 6 Pro

В калифорнийски съд е подаден групов иск против Гугъл от името на Дженифър Хаят. Компанията е упрекната, че е траяла да продава смарт телефоните Pixel 6 Pro, макар че е знаела за съществуването на недостатък, който е направил устройството прекомерно горещо за държане в ръка.

Според версията на Хаят тя е подменяла Pixel 6 Pro няколко пъти. последна сметка е открила, че всеки един от тези смарт телефони е имал недостатък, който е причинявал прегряване. Ищцата твърди, че Гугъл е знаел за дефекта преди устройството да излезе в продажба. Но все пак е пуснал телефона на пазара, без да предизвести потребителите за дефекта. Те упорстват производителят да бъде длъжен необятно да осведоми производителите за казуса. Да изтегли модела Pixel 6 Pro и да върне парите на клиентите.

Искът е подаден в Калифорния, а Хаят желае да съставлява всички наранени поданици на щата. Ако делото бъде гледано, на Гугъл ще бъдат повдигнати обвинявания в нарушение на щатския закон за отбрана на потребителите. На законите за подправена реклама и нелоялна конкуренция. Както и на Закона за потребителските гаранции на Сонг-Бевърли. Струва си да се означи, че подаването на жалбата е единствено началната фаза на груповия иск. Дженифър Хаят към момента има да преодолява доста трудности и има възможност даже да не се стигне до регистрация на документа.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР