В какъв Пловдив искаме да живеем - в град на

...
В какъв Пловдив искаме да живеем - в град на
Коментари Харесай

В „Марица Подкаст”, епизод 4: Пловдив - град на хората или н...

В какъв Пловдив желаеме да живеем - в град на хората или на колите? Дискусията, в която „ Марица ” взе участие интензивно от години, има ново измерение и формат. Този път разногласието за бъдещето на Пловдив е тематика на ​епизод 4 на „ Марица Подкаст ”. Гост в студиото е издателят Манол Пейков. Дълго време той води борба против безредното застрояване на града, неналичието на визия измежду ръководещите и вложенията само в пътната инфраструктура.  Според него Пловдив има отлични дадености да се развива като съвременен град, в който приоритет да е Човекът. Преди години точно по негова покана в Пловдив гостува Ян Геел ​-популярният урбанист, чи​ито послания са  ориентирани ​за възстановяване на качеството на живот посредством преориентиране на градския дизайн към пешеходците и велосипедистите. Когато му се постанова да кара, Манол Пейков се движи с електрически автомобил и приканва всички, които могат да си го разрешат, да създадат същия избор.     

С Манол Пейков беседва Иван Панчов - най-новото попълнение в екипа на медията. Панчов е водещ първия епизод в подкаста на „ Марица ”, в който фокусът не е на спортна тема.  

Иван Панчов се завръща в специалността след близо 10 години работа в държавната администрация. Роден е в Пазарджик, където е приключил езиковата гимназия " Бертолт Брехт ", магистър по българска лингвистика на Пловдивския университет. Дебютира в публицистиката напълно млад и бързо се утвърждава като един от най-популярните гласове на радио „ Канал Ком ”. По-късно е водещ в телевизия „ Евроком ”, където работи в екип с другия водещ на „ Марица Подкаст ” Кирил Донев. Панчов има опит във вестниците „ Днес ” и „ Гол ”. 

Четвъртият епизод на „ Подкаст Марица ” с посетител Манол Пейков и водещ Иван Панчов започва довечера от 19 часа. Слушайте и гледайте на уеб страницата, на страницата на и в каналите на медията в ,  и . 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР