В кадър“ на 14 март от 22:30 часа по БНТ1

...
В кадър“ на 14 март от 22:30 часа по БНТ1
Коментари Харесай

Тази сряда В кадър: Цигулката е моят глас

„ В кадър “ на 14 март от 22:30 часа по БНТ1 ще ви показа новия документален филм „ Цигулката е моят глас “.

" Благодаря на Българска национална телевизия и целия екип за прелестните моменти по време на снимането на кино лентата “, показа в персоналния си профил в обществените мрежи именитият музикант Веселин Пантелеев Ешкенази




В сряда (14 март) в рубриката „ В кадър “ БНТ1 ще излъчи документалния филм „ Цигулката е моят глас “. Документалната лента, която феновете ще могат да гледат от 22:30 часа, споделя за пътя към влиятелните музикални подиуми на един от най-авторитетните модерни музиканти с български корен – Веселин Пантелеев – Ешкенази.

" Заслушани в красивата мелодия на цигулката, от време на време забравяме, че с изключение на надарен музикант Веско Ешкенази е и огромна персона “ – споделя създателят на кино лентата Айше Сали. „ Неговите възгледи за живота и света край нас са не по-малко впечатляващи от осъществяванията му, а да слушаш разказите на образован актьор, който умее да поддържа връзка с публиката, постоянно е същинско наслаждение “ – продължава журналистката. Някои от персоналните истории, разказани във кино лентата, Веско Ешкенази споделя за първи път във кино лентата на Българска национална телевизия.



Трите сюжетни линии построяват цялостния облик на актьора - експерт от международна класа, грижлив татко и брачен партньор и дейна социална фигура. Екипът на Българска национална телевизия има опцията да чуе гласа на цигулката на Веско Ешкенази както в огромната зала на Кралския Концертгебаум оркестър в Амстердам, по този начин и в камерната атмосфера на дома му. Пред феновете на публичната телевизия музикантът споделя за своята отдавнашна фантазия да свири в холандския оркестър с неповторимо звучене и споделя за пътя, който го води на мястото концертмайстор.

За гения и качествата му приказват още основният диригент на Даниеле Гати, който го дефинира като извънреден музикант, а шефът Ян Раас споделя изненадата си от известността на Веско Ешкенази в България.



В документалния филм на Българска национална телевизия известният цигулар споделя за особената връзка сред музиканта и неговия инструмент, а феновете ще имат опцията да чуят едно и също произведение, изпълнено на 3 цигулки – истинската „ Гуарнери дел Джезу ", с която маестрото работи сега, на нейното копие и на инструмента, с който 16-годишният Веско стартира да печели първите си награди с българския юношески оркестър „ Пионер ".

Във кино лентата „ Цигулката е моят глас “ са употребявани архивни фрагменти от фонда на Българската национална телевизия, който пази мемоари за младежките години и първите стъпки на сцената на Веселин Пантелеев Ешкенази. В края на юни той още веднъж ще се завърне в България. София е част от международното турне на „ Концертгебау оркестър “, а спектакълът в НДК е част от културната стратегия на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Продуцент на документалната линия на Българска национална телевизия „ В кадър “ е Петя Тетевенска, редактор – Весела Смилец, оператор на кино лентата е Станислав Ангелов, режисьор – Станислав Терзиев, а режисьор по монтажа е Филип Петков.

Гледайте кино лентата „ Цигулката е моят глас “ в сряда (14 март) от 22:30 часа в рубриката „ В кадър “ по БНТ1
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР