В качеството си на общински съветник, се срещна с жителите

...
В качеството си на общински съветник, се срещна с жителите
Коментари Харесай

Общински съветник се срещна с жители на село Твърдица

В качеството си на общински консултант, се срещна с жителите на селото и се срещна на място с проблемите на хората. Един от въпросите, които бяха показани от локалните поданици е решението, което е взето по предложение на кмета Димитър Николов ,.

Недоволството у хората се е появило, откакто от Община Бургас, са решили да настанят възрастни хора с деменция в постройката на някогашната детска градина- единствената огромна постройка в селото .

Стоян Царев. Снимка: Искра.бг

На срещата хората са го уведомили и за, която е срещу желанието на Община Бургас да реализира тези си планове, без даже да се допита до тях. Хората от селото още веднъж са подчертали, че те нямат срещу възрастните хора , които страдат от това заболяване, а от правилото по който работи общинската администрация. Освен подписката, хората са входирали и писмо до всички общински съветници .

Жители на селото желаят обещанията, които са давани от години, а даже и от предизборната акция , при срещи с претендентите за общински съветници от ГЕРБ да се спазят и постройката да се ремонтира и употребява от живущите в селото .

Както Искра.бг към този момент писа , по предложение на кмета Димитър Николов, до Общинските съветници беше входирана докладна бележка за разширение потенциала на новосъздадената обществена градина за възрастни с деменция „ Грижовник “ .

Общинската администрация е уверила съветниците, че хората в селото нямат срещу , само че в следствие се сътвори подписка, която беше срещу тази концепция на кмета.

„ В момента има над 200 подписа от поданици на село Твърдица, които желаят Община Бургас да откри друго, по-подходящо място за осъществяване на тази обществена услуга. Неприятното е, че хората се усещат излъгани, както и ние общинските съветници, които се доверихме сляпо на администрацията и подкрепихме докладната. Заявявам, че ние не сме срещу хората с деменция и още веднъж бихме подкрепили докладна бележка, която касае разширението на тази обществена услуга, само че това би трябвало да става по открит, транспарантен метод за обществеността “, сподели Стоян Царев.

Според него е извънредно време общинските съветници в Бургас да получават достоверна информация от администрацията, с цел да вземат осведомено решение по всички въпроси.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР