В качеството ми на народен представител и водач на листата

...
В качеството ми на народен представител и водач на листата
Коментари Харесай

Анастасова към Демерджиев: Само вие смятате, че се борите с купуването на гласове, резултати няма

„ В качеството ми на депутат и лидер на листата на “БСП за България “ в Монтана в границите на предизборната акция организирах десетки срещи и се срещнах със стотици хора. Всяка втора дума беше шерване на отвращение от разширяващата се процедура за пазаруване на гласове в региона. “ Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Ирена Анастасова при чуването на вътрешния министър Демерджиев в Народното събрание.
Социалистът споделя за установени извънредно притеснителни обстоятелства за все по-брутална, неприкрита и без терзание незаконна активност на т-нар. “купувачи на гласове “, чиито имена се знаят от всички. „ За всичко това подадох сигнал до Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи. Получих уверението, че се работи интензивно по казуса. Получих и отговор от районната прокуратура, че заради липса на доказателства няма да бъде формирано досъдебно произвеждане. Резултатите от изборите, броят на гласовете за партиите, за които интензивно и всеобщо се купуваха гласове, изключително за Движение за права и свободи и ГЕРБ демонстрират, че за следващ път - умишлено или не - нито превантивната, нито същинската работа на подчинените структури на Министерство на вътрешните работи в региона беше ефикасна “, уточни Анастасова.
В тази връзка тя зададе следния въпрос към министър Демерджиев: „ Смятате ли, че дейностите на структурите на Министерство на вътрешните работи в област Монтана са работили професионално, отговорно и дейно по предотвратяването на пазаруването на гласове? “
„ Каквито и акции да сте създали, каквато и превантивна активност да сте направили - резултати няма. 10 часа откакто подадох сигнала ми звъняха по телефона да ме питат за какво съм им подала имената на избрани лица. В този сигнал аз съм дала телефон за връзка, който не е обществен. Така че ясно е от кое място изтича информацията “, съобщи тя и се обърна към министъра: „ Само вие смятате, че се борите с това, нищо сходно. Вашите структури в област Монтана въобще не си свършиха работата - не желаеха да я правят, отбиваха номера и правеха кухи ПР-акции, тъй като са свързани с тези, против които трябваше да се борят “, посочи тя.

„ Купуването на гласове изкривява до прекаленост освен резултатите от изборите, само че и отношението на българите към този развой. Когато става измежду бял ден пред очите на хората – това в действителност ги обезверява и стартират да гледат на изборите като на една голяма имитация. В резултат на това изборната интензивност пада до сериозни равнища и по-голямата част от жителите остават без политическо посланичество “, съобщи Вяра Емилова, депутат на Българска социалистическа партия от Ловеч.
Тя се обърна към министър Демерджиев: „ Заедно с сътрудниците от парламентарната група от областите Плевен, Монтана, Враца, Видин изпратихме отворено писмо до вас и сигнализирахме регионалните структури на Министерство на вътрешните работи за сигналите за пазаруване на гласове, с което призовахме за следващ път всички да си свършат работата, с цел да бъде това предотвратено “, напомни социалистът.
Емилова посочи за извършена от нея среща с Областната дирекция: „ Те ме увериха, че знаят за такива проблеми и ще създадат всичко допустимо, с цел да предотвратят пазаруването на гласове. В резултат на това, след подадения по подобаващ ред от мен сигнал, получих отговор от районната прокуратура, че заради липса на доказателства няма да бъде формирано и досъдебно произвеждане “, изясни Вяра Емилова и също насочи въпрос към вътрешния министър за оценката му на дейностите на структурите на Министерство на вътрешните работи в област Ловеч по отношение на противодействаме на закупуването на гласове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР