В кабинета на арестувания директор на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов са

...
В кабинета на арестувания директор на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов са
Коментари Харесай

Незаконен пистолет и пари са открити в кабинета на шефа на КАТ-Благоевград

В кабинета на задържания шеф на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов са открити незаконно-притежаван револвер и пари . Това съобщи на брифинг в Благоевград прокурорът от Национална следствена служба Борислав Сарафов.

Сарафов на няколко пъти отхвърли да назове каква е сумата, открита в кабинета, само че съобщи, че са няколко хиляди лв..

 Спецакция в КАТ - Благоевград Обновена
Спецакция в КАТ - Благоевград

Има арестувани за корупция

По думите на Сарафов има претърсвания в 13 помещения-офиси на КАТ-Благоевград и в домове. Огледани са и са претърсени и шест автомобила.

Иззети са доказателства като пари, нелегално притежаван военен револвер с муниции, мобилни телефони и компютри , изясни той. На няколко пъти Сарафов отклони отговор на въпроса какъв брой са арестуваните, тъй като на следващия ден ще стане ясно какъв брой от тях ще останат в ареста.

" Ще ви кажем това, което ще повдигнем като обвинявания било в днешния ден , било в границите на утрешния ден. Кой ще бъде обвинен зависи само от наблюдаващия прокурор. Не можем да ви кажем дали е сигнал, дали е разработка. Това ще остане в материалите по делото. Предметът на следствие е длъжностни закононарушения и вероятно закононарушения по работа и корупция. Иззели сме и пари тъй че е допустимо да се повдигне и обвиняване за рушвет ", изясни Сарафов.

Делото е формирано по сигнал на Вътрешна сигурност. Днешните процесуално-следствени дейности бяха от следователи от Национална следствена служба, прокурори от Окръжна прокуратура - Благоевград, подпомагани от чиновници на Вътрешна сигурност - Министерство на вътрешните работи, съобщи Сарафов.

Има няколко арестувани по Закона за Министерство на вътрешните работи, само че това не са по досъдебно произвеждане.

Групата е следена от няколко месеца, добави Сарафов.

Припомняме, по-рано денем от Спецпрокуратурата и ДАНС нахлуха в КАТ-Благоевград.

В КАТ - Благоевград се организира спецакция против корумпирани чиновници. Задържани са към 4-5 души. Към 15 часа с белезници на ръцете бе изведен и районният шеф на " Пътна полиция " в регионалния град Данаил Стоицов.

По неофициални данни на Българска национална телевизия измежду арестуваните е Николай Доганджийски , с прякор Колевеца. Той бил пенсиониран служител на реда. Мъжът от няколко години се занимавал с регистрация на коли.

 Обраха банков клон в КАТ-Благоевград
Обраха банков клон в КАТ-Благоевград

Сградата се намира на метри от Второто районно ръководство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР