В живота винаги по 1 см е плюс-минус, не стига,

...
В живота винаги по 1 см е плюс-минус, не стига,
Коментари Харесай

Борисов: В живота винаги по 1 см е плюс-минус, не стига |

" В живота постоянно по 1 см е плюс-минус, не стига, тъй че 1 сантиметър бива ". Това заключи министър председателят Бойко Борисов, до момента в който разглеждаше строителството на тунел " Железница " на автомагистрала “Струма ”. Коментарът на Борисов беше в отговор на зам.-министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, че и в двете тръби на тунела има по един см отклоняване. Посещението му бе излъчено в няколко живи предавания във фейсбук.

В кадър попадна и Севдалина Арнаудова, която публично напусна пиарския си пост в държавното управление на Борисов. Там беше и финансовият министър Кирил Ананиев. 

" Огромно оборудване. Ще има хеликоптерна площадка. Ей, по този начин обичам - това беше, като дойдохме в планината. Сега гледаш тунелите, мостовете и след това викат " но за какво и по какъв начин ". Нали внимавате към този момент, че веднъж видях иконите да са вградени в тунелите, нека повече нямаме такива произшествия. Нали сме се погрижили за хората, които паднаха от скелето. Грижете се, до момента в който се върнат на работа. Човещина би трябвало ", заръча министър-председателят.

" Магистралата е високо в планината, 90 метра денивелация. 4 км към Симитли е подготвена, само че ще пуснем, когато и тръбата. Отдолу се пада и хеликоптерната площадка. Старият път Е-79 е под нас. Колко насип, какъв брой нещо е изрязано, извадено, наслагано, с цел да може да стане равно. Просто едната планина я преместихме от другата страна, това е на процедура в България да строиш пътища и автомагистрали. Те и по тази причина не са правени, тъй като не са желали. Огромно оборудване ", разяснява министър председателят.

Борисов описа, че тунелът е трябвало да бъде подготвен за олимпиадата в Гърция през 2004 година

“Колко години са обратно, дано хората да си вършат заключения. По-интересното е какво се случва в този момент от Симитли нататък. Едната лента от Симитли минава вляво и се качва в планината, вършим я нея, и незабавно се връщаме на остарялото трасе, където разширяваме Кресна. Това май месец. Това е кулоар юг-север. От топлите пристанища на Гърция през България за Румъния. Оттук напряко излизат нагоре през Дунав мост-2. Затова е толкоз значима и връзката Ботевград-Мездра-Видин-Монтана-Враца. На процедура свързваме Дунава и Солун по този метод ", разяснява министър председателят.

Той дефинира оборудването като неповторимо.

" Трябва да заделим пари, с цел да създадем и другите огромни тунели в България по този начин. Впечатляващо, работа, работа, на строители, инженери, проектанти ", разяснява още министър председателят.

Борисов беседва и със строителите на обекта. Той попитa eдин oт рaбoтницитe oт кoй крaй нa Бългaрия e рoдoм. " Oт Вeлингрaдcкия крaй, Cвeтa Пeткa. Ти нaпрaви вcичкo тaм oкoлo Cвeтa Пeткa, нo в Cвeтa Пeткa нищo нe се нaпрaви. И тaм мнoгo тe пoдкрeпямe, aмa... ", cпoдeли cтрoитeлят.

" Eми `щoтo кмeтът нe ce e oбaдѝл. E, oбaдѝ му ce нa кмeтa, eй гo Aнaниeв (визирaйки финaнcoвия миниcтър)... ", грубo oтвърнa Бoриcoв.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР