В живота на учениците има два ключови и често трудни

...
В живота на учениците има два ключови и често трудни
Коментари Харесай

Безплатни онлайн срещи в помощ на учениците при избора им на гимназия и професия |

В живота на учениците има два основни и постоянно сложни избора - на гимназия и на компетентност и специалност, към която да се ориентират.

Полезни препоръки за вземането на значими за тези избори решения ще даде консултантът Мартина Тонева от платформата за кариерно и личностно развиване Next Step, по време на два безвъзмездни онлайн уъркшопа. Те са част от широкообхватната самодейност на издателство Клет България „ За значимите неща “ , която се концентрира върху настоящи тематики, които вълнуват освен учениците, само че и всички нас в всекидневието.

Първият уъркшоп на тематика „ Как да избереш гимназия съгласно своите качества и ползи “ ще се организира на следващия ден, 2 ноември от 18:30 часа. Той е ориентиран към по-малките възпитаници и техните родители, като ще даде отговор на въпроси като какво би трябвало да знам за себе си, с цел да избера гимназия и къде мога да науча повече за гимназиите и за специалностите.

По време на онлайн събитието ще бъдат показани редица скъпи запаси и ще бъдат разяснени разликите сред другите типове учебни заведения, а в практическата част посредством въпроси всеки ще опознае по-добре свои качества, значими за избора на учебно заведение.

Всеки може да се запише за присъединяване изцяло гратис.

Вторият уъркшоп, отдаден на тематиката „ Кариерно насочване, съобразено с твоята персона “ , ще отговори на голям брой въпроси на младежите, на които им следва избор на компетентност и университет. Ще бъдат прегледани най-важните аспекти на личността, които имат значение за кариерния избор, както и шестте вида специалности съгласно модела за кариерни ползи RIASEC. Онлайн събитието ще се организира на 11 ноември от 18:30 часа, като можете да заявите предпочитание за присъединяване.

Лекторът на двете идни срещи Мартина Тонева е сертифициран кариерен съветник по интернационалната система GCDF. От началото на 2019 година е част от младежката платформа за кариерно насочване Next Step, където организира самостоятелни съвещания с възпитаници, на които им следва избор на гимназия или университет.

В рамките на самодейност „ За значимите неща “ на издателство Клет България предстоят още редица забавни онлайн събития, на които ще бъдат наранени разнообразни настоящи тематики като полово обучение, здравословен метод на живот и личностно рационализиране, от разнообразни известни лица и експерти.

Пълната стратегия на самодейността може да откриете.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР