В живота много от нас просто не си позволяват да

...
В живота много от нас просто не си позволяват да
Коментари Харесай

5 стъпки да изградите добра връзка ... със себе си

В живота доста от нас просто не си разрешават да бъдат каквито са и същински да се одобряват. Опитваме се да живеем по отношение на разпоредбите на другите, да се “прекроим ” тъй че да ни одобряват и харесат. Всъщност, всеки от нас е неповторим и несравним и би трябвало да се научи да приема и почита това.

Да се научите да бъдете щастливи със себе си, не става за един ден. Необходима е ежедневна процедура. Ето няколко съвета да изградите сполучлива връзка със себе си:
Защо не се одобрявам? Ами в случай че визията ви за вас е неверна?
Вероятно всеки от нас има минус в себе си, който не харесва – било то външна, или вътрешна характерност, която ни нервира п...
Прочети повече
1. БЪДЕТЕ БЛАГОДАРНИ НА ТЯЛОТО СИ.
Когато достигнем залеза на живота си, дали ще мислим за това какъв брой време сме прекарвали пред огледалото, захласнати от външния си тип и обезпокоени от тежестта си? Не, тъй като значимите неща в живота са нашето семейство и другари, както и да сме задоволително здрави да се радваме на всичко това. Когато застанете пред огледалото, не търсете дефекти, научите се да благодарите на тялото си. Търсете хубавото в себе си. Хора, които практикуват признателност, са по-здрави, по-малко депресирани и гневни в сложни времена.  

2. БЪДЕТЕ ДОБРИ СЪС СЕБЕ СИ.
Грижете се за тялото си, глезете се с разтривки, постоянни извършения, внимавайте какво консумирате. Това освен ще ускори самоувереността ви, само че и ще ви помогне в грижата за себе си. Колкото повече обич давате на тялото си, толково по-естествено ще се научите да го обичате, а то ще ви се отплаща - ще живеете живот с повече сила и по-малко болежка.

3. ПРЕСТАНЕТЕ ДА ТЪРСИТЕ СЪВЪРШЕНСТВО В СЕБЕ СИ.
Сигурно прекарвате дълго време пред огледалото преди излизане. Притеснявате се дали е задоволително чисто и подредено, преди да поканите другари. В работата изпипвате всеки план до най-малкия подробност. Уморително е, нали? Не, не спирайте да го вършиме! Но, имайте поради, че перфекционизмът постоянно води до меланхолия. Научете се да не се укорявате, че не вършиме всичко идеално, приемайте се с минусите си. Човек, който се е научил да се приема и обича, излъчва убеденост, а това притегля доста повече положителни хора и прекарвания.

4. НЕ съдебна експертиза СЪДЕТЕ.
В сложни моменти или в дни на неустановеност, сме склонни да съдим себе си. Това сигурно няма да ви помогне да станете по-добри или сполучливи. Обърнете внимание какъв брой постоянно хората от вас съдят другите. Включвате ли се и вие в общия хор? Не го правете, опитвайте се да ги приемате такива каквито са. Така ще ви е по-лесно да бъдете положителни и към себе си и да не се съдите.
Огледалото има две лица: по какъв начин възприемаме личния си външен тип
Една жена, колкото и да добре да е поддържана, все е недоволна от външния си тип, даже всички в близост да ѝ вършат похвали. И по този начин,...
Прочети повече
5. СПРЕТЕ ВЪТРЕШНАТА КРИТИКА.
Колко пъти дневно си казвате отрицателни неща? Бихте ли споделили същото на най-хубавия си другар? Най-вероятно не. Учете се да намалите вътрешната си рецензия, заменете отрицателните мнения с положителни и се пробвайте да се превърнете в най-хубавия си другар.

Практикувайте тези дребни стъпки и скоро ще се изненадате от резултата. Ще започнете да приемате себе си като неповторим и друг човек, който се отличава от тълпата. Самоувереността стартира с любовта и приемането на себе си. Не губете времето си в терзания за нещата, които не може да измененията и започнете да благодарите за всички невероятни неща, които към този момент имате.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР