В Jenite.bg отново е време за театър! Ние заедно с

...
В Jenite.bg отново е време за театър! Ние заедно с
Коментари Харесай

Играй и спечели два билета за Тартюф


В Jenite.bg още веднъж е време за спектакъл! Ние дружно с Театър " Българска войска " ти даваме опция да спечелиш два билета за постановката " Тартюф "! Виж по какъв начин в края на публикацията.

Това е безконечна класика, която и до ден сегашен не е изгубила своята стойност и значение.

Молиер е осмял по един великолепен метод един двуличен набожник, който видимо е доста мил, добродушен и делата му постоянно са угодни на Бог, само че в действителност е двуличник, който търси изгодата и се води от користни подбуди.

Бедата, обаче, не е, че той е подобен, а че всички други му имат вяра. Пиесата ни демонстрира по какъв начин Оргон е подготвен да се отхвърли от фамилията си, поради човек, който за него се е трансформирал в синоним на нравственост и богобоязливост. В заслепението си заможният буржоа Оргон стига до там, че желае да омъжи даже щерка си за него принудително.

Всъщност в първите две дейности Тартюф е хвален и прехваляван що за необикновен човек е, паднал ангел на земята и се появява в трето, с цел да ни покажем, че това не е тъкмо по този начин.

Основният проблем на творбата е лицемерието и вярата в това двуличие.

В ролята на Тартюф е Иван Радоев, който пресъздава облика по един ослепителен метод.

Ето по какъв начин да спечелиш двата билета:
Отговори с коментар под публикацията: " Защо обичаш да вървиш на спектакъл? "

Тук няма верни и неверни отговори, тъй че всеки взел участие в играта, може да завоюва! Имаш време до 23:59ч на 05.11.2017 г . Победителят ще бъде разгласен във Facebook страницата на Jenite.bg на 06.11.2017 година

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР