В женевската декларация срещу тероризма от 1987 година съдържа следните

...
В женевската декларация срещу тероризма от 1987 година съдържа следните
Коментари Харесай

Борисов, Пеевски и Гешев да бъдат съдени за тероризъм и геноцид, ако станем правова държава

В женевската декларация против тероризма от 1987 година съдържа следните избрания за тероризъм:

Отмяна или нарушение на гражданските права и свободи, записани в конституцията и законите под претекст, че се противодейства на тероризма.

Превръщането в полицейска страна се показва в: наблюдаване, подслушване и следене на неуместни жители, операция на новините, голословни арести, подправени обвинявания и изключителни съдилища.

Кои от тези условия не са „ изпълнени “ от модела „ Борисов-Пеевски “? Нима този модел не гарантираше безгранична власт на ръководството посредством послушание на сякаш самостоятелната прокуратура? Държавното обвиняване се трансформира в придатък на изпълнителната власт плюс подмолната такава, а силовите и контролиращите структури като Министерство на вътрешните работи, секрети служби, ДАНС, Национална агенция за приходите, КПКОНПИ, Комисия за защита на конкуренцията, АДФИ и прочие са инструментите за напън, гонене и „ размазване “, както се показва Борисов някои изтекли към медиите негови диалози. Преследвани и репресирани са освен предприемачи за да заплащат такса „ успокоение “, само че и политици, публицисти и цивилен деятели, които са неуместни или считани за врагове на властта. Арести, покачване на обвинявания, ограничение на опциите за работа и бизнес, подслушване, следене, заплахи…

Всичко това характеризира модела „ Борисов-Пеевски “, който е модернизиран вид на Ахмед Доган, който проповядва систематизиране на баницата, така наречен “библиотекари “ и представители на тогавашната Държавна сигурност.

***

Геноцидът е проведеното заличаване на хората с съществена цел да постави завършек на тяхното групово битие. Следователно за използването на геноцида са нужни централизирано обмисляне и вътрешен механизъм за неговото използване, който трансформира геноцида в държавно закононарушение, защото единствено страната е снабдена с всички запаси, които могат да бъдат употребявани за осъществяване на сходна политика. Обикновено геноцид се прави под лозунги за национализъм и бъдещо благополучие и непоклатимост.

Една от деянията на геноцид е утежняването на изискванията за живот на части от популацията или на повече групи. Това от своя страна лимитира и попречва възпроизвеждането и води до демографска рецесия.

През последните 10 години България е рекордьор по понижаване на популацията и брой емигранти на глава от популацията. Според английското издание „ Икономист “, „ Балкан Инсайт “ и Организация на обединените нации, страната ни е задминала по тези тъжни индикатори даже Босна и Херцеговина, която е била няколко години във война. По броя напуснали страната водим даже на Сирия, където се водят бойни дейности от над 10 години.

Над 2,5 млн българи живеят в чужбина, като 49 на 100 от тях декларират, че са напуснали родината поради неприятното ръководство, неспособност за кариерно развиване и незадоволеност от изискванията за труд и ниско възнаграждение. Всички тези пречки са плод на некачествено ръководство. Една от главните аргументи за търсене на по-добри условия за живот, обучение и работа на открито е голямата корупция в България. Заслугата, без подозрение, е на модела „ Борисов-Пеевски “, довел до безконтролност на ръководството и прокуртурата и разпад на ценностната система.

У нас няма бомбени атентати, нито от възродителния развой насам някой е сменял имена и прогонвал по етнически симптом. Но бяхме подложени на ръководство, което използваше способи на геноцида и тероризма, с цел да държи в послушание и боязън огромни групи от популацията за облагодетелстване на дребни кръгове. В интерес на тези „ определени “ кръгове е и обезлюдяването на цели области, довеждането на чести от популацията под чертата на беднотия и превръщането на България в територия. Прибавете към това предателската политика в услуга на ползите на други страни.

Обществото би трябвало да е наясно, че отминалост и амнистия за сходно ръководство не може да има, тъй като рискуваме да се повтори. Вече допуснахме такава неточност.

Емил Азар
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР