В жегите храната се разваля по-бързо. И бананите не са

...
В жегите храната се разваля по-бързо. И бананите не са
Коментари Харесай

Ето защо не трябва да ядем силно потъмнели банани:

В жегите храната се скапва по-бързо. И бананите не са изключение. Но мнозина считат, че потъмнелите плодове не са развалени, а просто презрели. Въпреки че появяването на мрачен цвят е знак за началото на процеса на изгниване, диетолозите предлагат да не се ядат тези храни.

Знаем доста за потребните свойства на бананите. По-специално, те съдържат манган, витамин С, 10% от дневната норма на калий и 25% витамин B.

Но при напълно тъмните банани процесите на изгниване са почнали и, както всеки развален плод, той може да засегне черния ви дроб.

Презрелите банани съдържат повече захар, в сравнение с просто узрелите. И такива плодове натоварват стомашно-чревния тракт.

Освен това тъмните банани съдържат доста захар, тъй че специалистите не поучават хората с диабет и наднормено тегло да ги употребяват.

„ Колкото по-зрял е бананът, толкоз по-голямо е натрупването на захари. Това значи повече равнища на кръвната захар. Самите банани имат високо калорично наличие и даже да няма проблеми с инсулина, с инсулинова устойчивост и податливост към повишение на равнищата на кръвната захар, все едно е: в случай че не изразходваме тази сила, тя ще се трансформира в мазнини ”, споделя диетологът Елена Соломатина.

Но специалистите прецизират: значимо е да се гледа какъв брой е мрачен бананът. Има разновидности с тъмни точки – те не са рискови.

За тези, които имат проблеми с инсулиновата устойчивост, експертите предлагат да ядат по-зелени банани – те не покачват толкоз доста равнищата на глюкозата.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР