В изявление за медиите в парламента съпредседателят на продължаваме промяната

...
В изявление за медиите в парламента съпредседателят на продължаваме промяната
Коментари Харесай

Кирил Петков скочи на ГЕРБ, ДПС и Възраждане: Правят плаващи мнозинства, а ние сме смокинов лист

В изказване за медиите в Народното събрание съпредседателят на " продължаваме смяната " Кирил Петков нападна ново болшинство - ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ". И насочи предизвестие.

Поводът бе отхвърлянето през вчерашния ден на законопроекта на Политическа партия - Демократична България за смяна в КПКОНПИ. На първо четене мина единствено планът на ГЕРБ.

 

Няма да има дългоденствие, в случай че ГЕРБ продължи с плаващите болшинства, а ние да сме им смокинов лист, сподели той.

 

Няма по какъв начин да продължи този парламент, в случай че ГЕРБ продължава с плаващите болшинства. Това е освен предизвестия, а апел, че те вкарват голям риск в политическата система, съобщи съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

„ Използването на плаващото болшинство с Движение за права и свободи и „ Възраждане “ е проблем за нас “, акцентира Петков.

 

Нашият боязън е какъв брой от комисиите ще отидат при Движение за права и свободи и какъв брой - при " Възраждане ", уточни съпредседателят на Политическа партия.

 

" Цялото общество е настръхнало по тематиката на промяната на Гешев със Сарафов, за наша голяма изненада чуването на правосъдния министър беше блокирано с гласовете на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Възраждане ". Това е притеснителна наклонност, какво има да се крие, за какво няма бистрота по тази тематика ", съобщи в коридорите на Народното събрание Кирил Петков.

 

Вчера следобяд от ПП-ДБ са поискали министърът да пристигна в правна комисия, напомни Петков.

" Там беше блокирано чуването отново с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ въздържал се “ от „ Възраждане “. Това демонстрира две доста притеснителни трендове – какво има да се крие, за какво не желаеме да има бистрота по тази тематика ", изясни съпредседателят на " Промяната ".

" Защо ГЕРБ-СДС употребява различни болшинства, с цел да блокират значими за обществото неща ", попита риторично Петков.

Той добави, че от ПП-ДБ нямат проблем ГЕРБ-СДС да имат повече комисии, „ с цел да могат да управляват държавното управление в първата ротация “.

Кирил Петков повдигна въпросът за какво ГЕРБ-СДС употребява различни болшинства, с цел да блокират значими за обществото неща.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

 

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР