В изявление водоснабдителната служба на Нова Тригла (Халкидики) информира жителите

...
В изявление водоснабдителната служба на Нова Тригла (Халкидики) информира жителите
Коментари Харесай

Гръцките власти алармират: Има завишени нива на арсен в питейната вода на Халкидики

В изказване водоснабдителната работа на Нова Тригла (Халкидики) осведоми жителите и туристите, че водата в Неа Триглия и Неа Плагия е негодна за пиянство и готвене и би трябвало да се употребява единствено за санитарни цели. Във водата са открити несъразмерни стойности на арсен, предава ERT News, представен от ИА Фокус.

В известието се показва:

" В последно време, заради дефицит на вода, прекалено изпомпване и нараснало търсене през летните месеци, се следи утежняване на качеството на водата, изпомпвана за филтриране. Въпреки непрекъснатата работа на инсталацията за премахване на арсен в продължение на 15 години, започнаха да се следят превишения на концентрацията на арсен на изхода на пречиствателната станция.

Поради това е належащо да се конфигурира в допълнение ходило на пречиствателната станция за в допълнение премахване на арсена, тъй че водата на окончателния отток да бъде под границата, избрана в законодателството. Процедурите за доставка на спомагателното съоръжение към този момент са почнали.

За интервала, през който ще се извърши инсталирането на спомагателното оборудване, нашата община ще транспортира непрестанно вода с подобаващи цистерни, с цел да задоволи потребностите от водоснабдяване в общините Н. Триглия и Н. Плагия.

Препоръчваме на жителите на гореспоменатите общини да употребяват водата от водоснабдителната мрежа за санитарни цели, а не за пиянство и готвене. След като завърши инсталирането на спомагателното ходило за филтриране в станцията, ще бъде направено в допълнение известие.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР