В изявление след първия ден на срещата си в Букурещ

...
В изявление след първия ден на срещата си в Букурещ
Коментари Харесай

НАТО ще предостави повече помощ и оръжия на Украйна frognews.bg

В изказване след първия ден на срещата си в Букурещ дипломатите акцентират, че експанзията на Русия лишава милиони украинци от съществени човешки услуги.

 

Володимир Зеленски съобщи в постоянното си видеообръщение, че обстановката на фронта остава тежка, а съветските сили пробват нахлуване в Донбас и към Харков.

 

Междувременно, заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев предизвести НАТО да не дава на Украйна ракетни комплекси „ Пейтриът ”.

 

„ Русия употребява брутални офанзиви с ракети и дронове, с цел да остави Украйна на студено и мрачно тази зима. Президентът Путин се пробва да трансформира зимата в оръжие, да принуди украинците да измръзнат или да избягат ”, уточни генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

 

„ Съюзниците от НАТО дават невиждана поддръжка и поеха спомагателни задължения към цялостния пакет помощ на НАТО за Украйна. Това ще финансира незабавна невоенна поддръжка, в това число гориво и генератори, помагайки на Украйна да се оправи с последствията от съветските удари против нейната електропреносна мрежа ”, добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР