В изявление, публикувано в платформата Екс, Сенкевич посочи, че този

...
В изявление, публикувано в платформата Екс, Сенкевич посочи, че този
Коментари Харесай

Правителството на Туск закрива всички обществени медии в Полша

В изказване, оповестено в платформата Екс, Сенкевич уточни, че този ход ще подсигурява работата и преструктурирането на публичните телевизионни и радиостанции и националната телеграфна организация.

Полските публични медии са сложени в положение на разпродажба , с цел да се улесни тяхното преструктуриране, стимулира се Сенкевич, представен от Българска телеграфна агенция. Обществените медии са възприемани като предаватели на позициите на бившето полско популистко държавно управление, отбелязва Франс прес.

Министърът добави като мотив за този ход на новата власт желанието да се подсигурява действието и преструктурирането на публичното радио и публичната телевизия и на полската новинарска организация ПАП. Според него положението на разпродажба на публичните медии може да бъде анулирано във всеки един миг от притежателя на фирмите, а точно - страната.

Преди седмица новото полско проевропейско държавно управление, отпред с ексшефа на Европейския съвет Доналд Туск, разгласи, че уволнява ръководителите в противоречиви държавни медии , значително считани за държавни рупори по време на доскорошното ръководство на десни популисти - националистическата партия " Право и правдивост ".

Действията на държавното управление провокираха остра реакция от президента Анджей Дуда, който дефинира промените в медиите като " безредица ". В отговор на апел на Дуда за съблюдаване на закона при въвеждане на медийни промени, Туск съобщи, че дейностите целят да " възстановят законния ред и порядъчността в публичния живот ".

Новото държавно управление счита, че самият Дуда е бил забъркан в многочислени случаи на нарушение на конституцията по време на осемгодишното ръководство на " Право и правдивост ".

Представители на някогашната ръководеща партия стачкуваха против решенията на новите ръководещи за кавга с публичните медии, като те го дефинират като офанзива против свободата на медиите. Част от техните депутати окупират към този момент няколко дни офисите на малкия екран и на организация ПАП, като отхвърлят да признаят новия управителен екип.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР