В изявление на организацията се казва, че към 22:42 ч.

...
В изявление на организацията се казва, че към 22:42 ч.
Коментари Харесай

Масови арести при честванията на рождения ден на Навални

В изказване на организацията се споделя, че към 22:42 ч. московско време (1942 година по Гринуич) в 23 града са били арестувани 109 души. След нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 година управляващите подхващат мощни ограничения против деянията на противоречие и в множеството градове са арестувани единствено няколко души.

Навални излежава присъда от над 11 години затвор за машинация и пренебрежение към съда. Според него обвиняванията са били скалъпени, с цел да му се запуши устата.

Кадри от Москва и Санкт Петербург демонстрират по какъв начин полицията арестува обособени протестиращи. Един мъж подвига за малко афиш, след което московската полиция го води, наведен и стенещ от болежка. В съветската столица бе задържан и различен мъж, издигнал афиш с надпис на британски език " Освободете Навални ".

В Санкт Петербург жена, съпроводена от дете, съобщи пред медиите, че е била арестувана с малолетното си дете, тъй като е срещу войната.

През април Навални, който стана прочут с обвиняванията си против съветския хайлайф и изказванията за голяма корупция, съобщи, че против него е формирано " неуместно " дело за тероризъм, по което може да бъде наказан на още 30 години затвор.

Първото съвещание по делото за " екстремизъм " против него е планувано за вторник. Процесът няма да се гледа в съда, а в наказателната колония, където съветският опозиционен водач е сега. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР