В изявление на британското правителство, цитирано от ВВС, се казва,

...
В изявление на британското правителство, цитирано от ВВС, се казва,
Коментари Харесай

Британският парламент одобри препращането на нелегалните мигранти в Руанда

В изказване на английското държавно управление, представено от Военновъздушни сили, се споделя, че задачата на законодателството е „ да обезсърчи хората да подхващат рисковото пътешестване до Обединеното кралство с лодка по море, благодарение на незаконни контрабандисти, с цел да изискат леговище, макар че към този момент са минали през други безвредни трети страни ”.

Законодателството обгръща всички незаконни мигранти, без оглед на страната им на генезис – за момента към 52 000 души.

Договорът сред Обединеното кралство и Руанда по отношение на приемането на незаконните мигранти, беше подписан през 2022 година От тогава законът, който трябваше да дефинира регламентите, претърпя доста премеждия и правосъдни процедури, които се опитваха да предотвратят въвеждането му.

Правозащитници считат условията на документа за нечовешки, акцентирайки, че новите правила може да разделят фамилии и биха насърчили нелегално влезлите в страната да продължат живота си там като незаконни.

Основно, разпоредбите дефинират, че подадалите молби за леговище до английските управляващи, ще би трябвало да изчакат отговора в Руанда. В...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР