В изявление министерството упрекна режима на Киев и украински терористични

...
В изявление министерството упрекна режима на Киев и украински терористични
Коментари Харесай

Руснаци, сражаващи се за Украйна, с опит за проникване в Русия, убити са 234 от тях

В изказване министерството укори " режима на Киев и украински терористични групи " за това и акцентира, че съветските военни и граничните сили са съумели да спрат нападателите и да предотвратят трансгранична офанзива . В изказването се споделя също по този начин, че нападателите са изгубили няколко танка и пет бронетранспортьора.

Информациите за сражения по границата, обявени по-рано през днешния ден, бяха неразбираеми и беше невероятно да бъде доказано сигурно какво се случва в съветските Курска и Белгородска област, добавя Българска телеграфна агенция.

Трансгранични офанзиви в тази зона имаше спорадично от началото на войната и те бяха обект на спорни изказвания, както и на дезинформация и на агитация.

Също по този начин по-рано денем два дрона с огромен обхват поразиха съветски петролни обекти навътре в Русия , обявиха локални представители. Вълна от дронове е атакувала осем съветски области и е демонстрирала разширяващите се софтуерни качества на Киев, отбелязва Асошиейтед прес.

Трансграничната сухопътна офанзива пък отслаби аргумента на съветския президент Владимир Путин, че животът в Русия не е обиден от войната. Войници, за които представители на Киев обявиха, че са съветски доброволци, сражаващи се на страната на Украйна, обявиха, че са прекосили границата . Доброволците от три организации - легиона " Свобода за Русия ", Руския доброволчески корпус и от Сибирския батальон, разгласиха изказване и видеа в обществени медии, потвърждавайки, че на тях се вижда по какъв начин навлизат в съветска територия. В изказването те споделят, че желаят " Една Русия, която да бъде освободена от диктатурата на Путин ". Автентичността на видеата не може да бъде тествана от самостоятелен източник.

Бойците, идващи от Украйна, са създали опит да доближат град Теткино, който се намира покрай руско-украинската граница, съобщи губернаторът на съветската Курска област Роман Старовойт. Той сподели, че Теткино е бил подложен на обстрел.

" Имаше опит от саботажна и разследваща група да проникне в града. Имаше огнестрелна борба, само че нямаше пробив " , съобщи той във видеопослание в Телеграм. Руското министерство на защитата сподели, че офанзивата против Теткино е била отблъсната, само че не даде повече детайлности.

Ведомството също по този начин сподели, че украински бойци са създали минимум четири опита да навлязат в Белгородска област, където офанзивите са били отблъснати от военни самолети, артилерия и ракети.

Представителят на украинското разузнаване Андрий Юсов съобщи пред изданието " Украинска истина ", че въоръжените групи са били формирани от съветски жители . " На територията на Руската федерация те работят изцяло самостоятелно и без значение ", сподели той.

През предишния май Русия съобщи, че дузина украински бойци са прекосили границата и са навлезли в един от граничните градове в Белгородска област, като са поразили цели и са принудили управляващите да подхващат евакуация на хората, преди съветските сили да убият или отхвърлен над 70 нападатели. Украински представители отхвърлиха да имат каквато и да е връзка с групата тогава.

Същевременно украински дрон порази и подпали петролна рафинерия в Нижни Новгород, съгласно районния регионален губернатор Глеб Никитин. Този регион се намира на към 775 километра от украинската граница. При друга офанзива в дълбочина дрон беше свален в региона на Москва, съобщи московският кмет Сергей Собянин. Трети дрон порази петролен склад в Ориол, на 116 километра от Украйна.

Миналата година украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че неговата страна е създала оръжие, което поразява цели на 700 километра разстояние , визирайки, както наподобява, дронове.

Руското министерство на защитата сподели, че украински дронове през днешния ден са били прехванати над Белгородска, Брянска, Курска, Ленинградска и Тулска област.

Киев подхваща все по-дръзки офанзиви оттатък 1500-километровата фронтова линия , която се простира през Източна и Южна Украйна. Украйна също по този начин от ден на ден разпростира морски дронове в Черно море, където съобщи, че е потопила съветски военни кораби.

Силите на Киев се надяват на повече военни доставки от западните сътрудници на Украйна, само че в това време се борят против по-голяма и по-добре снабдена съветска войска, която оказва мощен напън на някои фронтови точки в Украйна, показва организацията. В изявление за френски медии през вчерашния ден Зеленски обаче съобщи, че последните съветски настъпления са спрени и че обстановката на бойното поле в този момент е доста по-добра, в сравнение с през последните три месеца.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР