В изявление главният прокурор Иван Гешев поиска оставката на пернишкия

...
В изявление главният прокурор Иван Гешев поиска оставката на пернишкия
Коментари Харесай

Чашата преля! Гешев поиска оставката на прокурора, чийто син...

В изказване основният прокурор Иван Гешев изиска оставката на пернишкия прокурор Бисер Михайлов, чийто наследник тероризира града.

Гешев приканва Михайлов да поеме морална отговорност за дейностите на сина си, който бе арестуван преди пет месеца поради систематичен тормоз над поданици на Перник. Миналата седмица Васил Михайлов бе пуснат от съда под домакински арест, само че се откри, че го е нарушил.

Преди половин година, когато се разбра за случая, Иван Гешев изиска и прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет да освободи Бисер Михайлов от длъжността заместник-окръжен прокурор на Перник. Тогава Гешев даже посети Перник и организира среща с кмета на града Станислав Владимиров.

Ето и цялото изказване на основния прокурор Иван Гешев:

Това, пред което всички ние, жителите, сме равни в една правова страна, е законът. Има обаче едно нещо, което стои даже над Конституцията и законите. Това е моралът. 
С ясното схващане, че родителите не носят наказателна отговорност за своите деца и противоположното, за разлика от мрачните тоталитарни времена, аз считам, че в полза на справедливостта, на хората от гр. Перник и на институцията Прокуратура на Република България, прокурор Бисер Михайлов ще може и ще има доблестта да поеме своята морална отговорност.

Затова като основен прокурор дружно с Прокуратурата на Република България чакаме оставката на прокурор Бисер Михайлов. С ясното схващане, че ние прокурорите, останали като единствената бариера пред престъпността, би трябвало с изключение на да пазиме хората, и да даваме образец. Пример за постоянна институция, морал, идеали и български полезности.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР