В източните покрайнини на Часов Яр се водят ожесточени боеве.

...
В източните покрайнини на Часов Яр се водят ожесточени боеве.
Коментари Харесай

DeepState: Руската авиация безнаказано бомбардира украинските позиции в Часов Яр

В източните околности на Часов Яр се водят яростни боеве. Въоръжените сили на Украйна държат позициите си, макар че руснаците реализират непрекъснати щурмове, без значение от загубите.

Както съобщи в изявление за украинския  " Фокус “ Роман Погорели, боен анализатор и съосновател на плана DeepState, най-голямото затруднение пред ВСУ е съветската авиация. Поради неналичието на противовъздушна защита, тя се усеща безнаказана в небето и обстрелва украинските позиции.

Според него руснаците се пробват да се закрепят на всяка крачка, къща след къща. Руското министерство на защитата изпрати доста жива мощ и подкрепления в този регион.

" Основният проблем в този момент не са снарядите, а неналичието на системи за противовъздушна защита от западните сътрудници, уповавам се, че обстановката ще се промени в близко бъдеще, тъй като текат съответните процеси, тъй като всички виждат по какъв начин врагът безнаказано хвърля авиационни бомби ", изясни Погорели, написа " Фокус ".

Той добави, че ситуацията на Роботинско направление също е тежка за ВСУ. Руснаците не престават неистови " банзай офанзиви “, нахлувайки в обитаемата зона, само че не съумява да се закрепят с помощта на мощната работа на украинските бойци.

" По принцип руснаците се пробват да влязат от Новопрокоповка и западно от Южни, а също по този начин се пробват да нападат от Вербово, тяхната задача е да отрежат Роботинската дъга, само че го вършат неумело и неуместно “, прибавя специалистът.

Според него точно авиацията и " месните щурмове “ са главният проблем в тези сектори на фронта, до момента в който обстановката със снарядите е доста по-добра.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР