В Източна Африка, в Еритрея, почина мъж, който според официалните

...
В Източна Африка, в Еритрея, почина мъж, който според официалните
Коментари Харесай

127-годишен мъж разкри тайната на дълголетието и умря ВИДЕО

В Източна Африка, в Еритрея, умря мъж, който съгласно формалните данни е навършил 127 години. В същото време околните на столетника настояват, че в действителност Натабай Тинсиев е още по-възрастен и той в действителност е на 137 години.


Смятат го за най-възрастния човек на планетата, оповестява Daily Mail.

Ако може да се има вяра на църковните записи, то в далечно планинско село Натабай Тинсиев е бил роден преди 127 години. Зере Натабай, който е внук на мъжа, приказва за това, което записите споделят за годината, когато дядо му е кръстен.

Всъщност той е роден през 1884 година и църковният запис демонстрира, че е кръстен на десетгодишна възраст. Причината за това била, че тогава свещениците на процедура нямали опция да пътуват до такива отдалечени села и някои родители можели да чакат кръщелната гала за децата си с години.

Преди гибелта си Тинсиев споделил с внука си тайната си на дълголетието. Той отбелязал, че търпението, насладата и щедростта би трябвало да играят най-важната роля във всичко това и в живота като цяло. Отрицателните страсти унищожават безусловно всичко и вършат живота по-кратък.

Журналистите означават, че локалният духовник в действителност удостоверява, че има запис, който приказва непосредствено за покръстването на африканския столетник. Близките на умрелия към този момент са подали заявление в Книгата на върховете на Гинес тъй че Тинсиев да бъде публично приет за най-възрастния човек на Земята.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР