В Източна Африка учените смятат, че се заражда човешката цивилизация.

...
В Източна Африка учените смятат, че се заражда човешката цивилизация.
Коментари Харесай

Където учените смятат, че се заражда човешката цивилизация: Екзотичната и непознатата Кения

В Източна Африка учените считат, че се заражда човешката цивилизация. През последното десетилетие Кения се трансформира и в синоним на сафари. Кения е една от най-красивите и миролюбиви страни в Африка. Разположена е на екватора и предлага някои от най-впечатляващите пейзажи и дива природа на земята. 

А на територията ѝ са открити едни от най-древните остатъци от представителите на човешкия жанр. Пътуването до такава степен е връщане към корена и връзката с майката земя.

Снимка: bTV

Националните паркове и резервати в Кения са общо 16 на брой. Цаво е най-големият от тях и най-посещаваният от туристите, тъй като има максимален късмет да се видят огромните 5, както ги назовават локалните. Това са лъвове, леопарди, слонове, биволи и носорози.

От кръста надолу усещах водата, само че от кръста нагоре беше друго - топло и изсъхнало, описа Пол Темплър

Националният парк Цаво е създанен през 1948 година и обгръща полусух регион, прочут в миналото като пустинята Таро. Източен и Западен Цаво се простират на повърхност към 22 хиляди кв км. По-голямата част от парка се състои от полусухи пасища и савана.

Снимка: bTV

„ Освен огромните пет, тук туристите могат да видят още в естествения им хабитат гепарди, жирафи, антилопи, газели и доста други типове. Тук живее и най-едрата съществуваща птица - щраусът. Не може да лети, само че по тази причина пък развива скорост до 70 километра в час. От колите за сафари има най-хубава видимост. Отвисоко може да се следи по-голям периметър и да се видят повече животни. Но локалните сме най-големи късметлии, тъй като железопътната линия минава през националния парк и до момента в който пътуваме - сме непрекъснато на сафари “, съобщи Меджума Амлагануика.

В непосредственост до националния парк е ситуиран вторият по величина град в Кения - Момбаса. Намира се на източното крайбрежие и граничи с Индийския океан, което го е трансформирало в известна туристическа дестинация. Едни от желаните екскурзии са по поречието на реките Конго и Рамиси.

Останките са открити от риболовци

„ Тук могат да се видят доста типове мангрови дървета - с разнообразни по размери листа и корени. Освен растителността по река Рамиси се следи и огромно многообразие от птици, гущери и крокодили “, споделя Омари Мабаха.

Голяма част от локалното население изкарва прехраната си посредством лов на риба.

В хотелските елементи обаче има и друга също по този начин известна специалност, която обаче не не среща у нас - охранители на маймуни.

Населението на Кения надвишава 56 милиона, като повече от 70% от кенийците са на възраст под 30 години. Заплатите там са ниски. Близо 2 $ са задоволителни за човек дневно. А най-консумираната и евтина храна са бананите. Продават се на численост, като един излиза приблизително 10 цента или 10 шилинга в локални пари. За туристите обаче цените са напълно разнообразни.

Снимка: bTV

 в Кения живеят десетки разнообразни племена. Масаите са едни от най-прочутите. Въпреки модерния и динамичен свят, животът на тези хора не се е трансформирал изключително. Живеят в калени къщи, без електричество и течаща вода. Смятат, че аленият цвят символизира власт, по тази причина се среща и най-често в облеклото им. Обичат да танцуват и пеят.

Казват, че един път зърнеш ли Африка, ще искаш да се връщаш още веднъж и още веднъж.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР