В Израел ще се състоят извънредни парламентарни избори на 2

...
В Израел ще се състоят извънредни парламентарни избори на 2
Коментари Харесай

Предсрочни избори в Израел

В Израел ще се състоят изключителни парламентарни избори на 2 март, реши Кнесетът (парламентът), откакто в среднощно съвещание утвърди дефинитивно законопроекта за саморазпускането си и за насрочването на изборите - третите за по-малко от година, съобщи Ройтерс.

Това стана часове откакто изтече крайният период, в който можеше да бъде формирано държавно управление въз основа на резултатите от предходното гласоподаване през ноември. Лидерите на двете основни партии - дясната " Ликуд " на и.д. премиера Бенямин Нетаняху, и " Синьо и бяло " на центриста Бени Ганц по този начин и не съумяха да образуват ръководеща коалиция в мощно раздробения 129-местен парламент.

Решението за нови избори бе признато със 94 гласа " за " и нито един срещу. Нетаняху ще остане на поста си като длъжностен министър председател до съставянето на ново държавно управление - развой, който може да продължи месеци след изборите. Не се чака резултатите от тях да бъдат доста по-различни от предходните, което допуска непосилен развой на съвещания и пазарлъци в опит да бъде формирано държавно управление.

Картината се усложнява и от обстоятелството, че против 70-годишния Нетаняху има няколко висящи правосъдни обвинявания в корупция. макар че той отхвърля всякаква виновност.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР