В Израел са силно разочаровани от приравняването от страна на

...
В Израел са силно разочаровани от приравняването от страна на
Коментари Харесай

Лавров отново вбеси израелците с глупаво сравнение на тероризъм с акция срещу терористи

В Израел са мощно разочаровани от приравняването от страна на Москва сред клането в Неве Яков и интервенцията на силите за сигурност в Дженин, при която бяха премахнати терористите от Ислямски джихад.Според изказване на външното министерство в Москва Лавров е изразил съболезнования на двамата свои сътрудници за гибелта и ранените цивилни от двете страни – Израел и Палестина - вследствие на актуалната ескалация.

 

Разговорът на съветския външен министър с израелския и палестинския му сътрудник, написа Ynet, засягаше клането в петък вечерта в синагогата Атарет Авраам в квартал Неве Яков в Йерусалим, при което бяха убити седем души, и последвалата интервенция на силите за сигурност в четвъртък в Дженин, по време на която бяха убити 10 палестинци, множеството от които терористи от Ислямския джихад, взели участие в терористичното нахлуване. В изказване, публикувано през вчерашния ден, съветското външно министерство се базира по едно и също време на клането в Йерусалим и на дейностите на силите за сигурност в Дженин, както и на гибелта на още двама палестинци в Калкиля и бежанския лагер Шоафат.

 

Освен това руснаците в изказването си се въздържаха да осъдят терористичната офанзива в столицата, недоволни са в Израел.„ Последните събития ясно удостоверяват нуждата от незабавно обновяване на градивен палестинско-израелски разговор и отменяне на едностранни дейности “, се споделя в изказване на Москва. Лавров във втория си диалог с израелския външен министър Коен и с министър ал-Малки от Палестина акцентира, че Русия е мощно обезпокоена от новия кръг на принуждение в района, който съгласно него може да докара до действителен въоръжен спор. Руският министър прикани израелците и палестинците да проявят оптималната отговорност и да заобикалят всевъзможни дейности, които могат да доведат до по-нататъшно утежняване на обстановката.

 

Неприятно е, че че Кремъл не разграничава терористичен акт от акция на сили за сигурност в отговор на терористични дейности, считат в Йерусалим.

 

Това е следващ случай, в който съветският външен министър дава мотив за остри реакции на Израел. Преди време той надменно съобщи, че Хитлер бил с еврейски корени. През май съветският президент Владимир Путин към този момент беше заставен да се извини на Израел поради думите на Лавров.

 

Външният министър на Кремъл още веднъж провокира против себе си обвинявания в антисемитизъм, откакто съпостави интернационалната изолираност на Русия поради войната в Украйна с убийството на евреи в Европа по време на Холокоста.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР