В Израел Бенямин Нетаняху ще представи правителството си в парламента

...
В Израел Бенямин Нетаняху ще представи правителството си в парламента
Коментари Харесай

Нетаняху ще представи правителството си на 28 декември

В Израел Бенямин Нетаняху ще показа държавното управление си в Народното събрание този четвъртък, 28 декември, съобщи Агенция Франс Прес, като се базира на представителя на Кнесета.

След успеха си на 1 ноември Нетаняху си обезпечи мандат за сформиране на държавно управление, което получи поддръжката от утраортодоксалните еврейски партии и крайнодесния блок. И наподобява, че 73-годишният Нетаняху ще бъде още веднъж министър-председател. Той заемаше този пост първо сред 1996 и 1999 година, а по-късно отново в продължение на 12 години - сред 2009 и предходната година.

В изказване на представителя на Народното събрание Ярив Левин се споделя, че гласуването на държавното управление ще стане в 11 часа локално време в четвъртък на специфична сесия на Кнесета. Това би било най-дясното съдружно държавно управление в историята на Израел. Към момента не е явен съответният състав на кабинета на Нетаняху, само че неговата партия “Ликуд ” ще ръководи дружно с най-големите утраортодоксални партии и членове на крайния блок, написа Франс прес.

Крайният националист Итамар Бен-Гвир евентуално ще бъде министър на националната сигурност. Ключови постове се чака да получат и други крайнодесни политици, като, с цел да могат някои от тях да заемат длъжностите, се чака даже да се одобри законодателство, с което да се отстранен рестриктивните мерки за претендентите, касаещи минали присъди. Самият Нетаняху също оспорва обвинявания в корупция в съда.

Според анализатори новото държавно управление разпалва опасенията от военна ескалация на Западния бряг.

 

Източник БНР

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР