В Изпълнителна агенция Медицински одит са крили от прокуратурата за

...
В Изпълнителна агенция Медицински одит са крили от прокуратурата за
Коментари Харесай

Само във Фрог: В „Медицински одит” крили от прокуратурата за лекарски грешки довели до смърт на болни хора

В Изпълнителна организация „ Медицински одит ” са крили от прокуратурата за доста лекарски неточности довели до гибел на пациенти. Има и открити данни за закононарушение. Това са единствено дребна част от скандалните констатации, които е направила прокуратурата по адрес на ведомството.
Докладът на държавното обвиняване към този момент е изпратен на здравния министър Кирил Ананиев. До този миг той не обелил и дума по скандалната тематика, за която Фрог неведнъж сигнализира. Източници от здравното ведомство предоставиха копие от въпросния отчет на Фрогнюз. От него се вижда, че нарушаванията са извънредно доста и те водят до подозрения за прикриване на закононарушения и корупция. Установено е, че в „ Медицински одит” работят вътрешни правила за работа, които са тотално порочни.

Оказва се, че проверяващите първо би трябвало да рапортуват на началниците си какво са открили по даден случай и едвам тогава да сформират акт на нарушителя. Това, съгласно обвинителите, дава опция за влияние и манипулиране на инспекциите. „ Отворена е врата” да изтекат всички периоди по инспекциите и отговорните медици да се измъкнат от наказване. На Кирил Ананиев е даден едномесечен период да промени вътрешните правила за контролна активност, тъй че да не може да се влияе на проверяващите органи да манипулират резултатите от проверките в лечебните заведения.

За резултатите от провдерката на прокуратурата е известена и ВКП.

До този миг няма данни обвиняването да е почнало следствие на сигналите за осъществени закононарушения от страна на „ Медицински одит”. Екипът ни описа за поредност от смъртни случаи по виновност на лекари, които по неразбираеми аргументи са са минали в рубрика „ маловажни”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР