В изпълнение на Закона за контрол по прилагане на ограничителните

...
В изпълнение на Закона за контрол по прилагане на ограничителните
Коментари Харесай

Митничари проверяват данъчните складове заради забраната за износ на продукти от руски петрол

В осъществяване на Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна, на 1 януари 2024 година митнически чиновници правят инспекции в „ Лукойл Нефтохим " - Бургас, както и в над 50 други данъчни склада в страната, на недопечен петрол и нефтопродукти, които попадат в обсега на ограничаващите ограничения, оповестиха от Агенция " Митници ".

Ангажирани са към 150 митнически чиновници от звената за „ Последващ надзор ", „ Акцизна активност " и „ Митническо разузнаване и следствие ". На територията на Митница Бургас в инспекциите са включени 23- ма служителя. Основната цел е да бъдат инвентаризирани наличните количества: недопечен петрол, импортиран въз основа на дерогацията, позволена от Министерския съвет; наличните нефтопродукти, създадени от недопечен петрол, импортиран въз основа на дерогацията. Контролните дейности ще се извършат в границите на 1 януари 2024 година, се показва в известието.
През декември депутатите одобриха износът на артикули от съветски нефт да отпадне от 1 януари 2024 година, а окончателният импорт на съветски петрол – от 1 март.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР