В изпълнение на проект Подготвителни дейности за създаване на МИГ

...
В изпълнение на проект Подготвителни дейности за създаване на МИГ
Коментари Харесай

Проведоха обучения по проект „Подготвителни дейности за създаване на МИГ Борован – Враца - Вършец“

В осъществяване на план „ Подготвителни действия за основаване на МИГ Борован – Враца - Вършец “ през м. август 2023 година в с. Челопек, община Враца, с. Борован и гр. Вършец се организираха първите три образования на представители на сътрудниците и на координатора по плана. Лектори от „ Сдружение Търговско-промишлена палата - Враца “, реализатор на контракт № Д-Д-24/07.04.2023 година за „ Организиране на образования на локални водачи и заинтригувани страни “ показаха метода водено от общностите локално развиване (ВОМР), процедурата за основаване и ръководство на Местна инициативна група и процеса на създаване и приемане на Стратегия за Водено от общностите локално развиване. Участниците в образованието се срещнаха с отличителните характерности на метода на воденото от общностите локално развиване и неговото значение за интегрираното локално развиване и развиването на селските региони. Специално внимание се отдели на ограниченията и плановете, които могат да се финансират посредством ВОМР. Интерес провокираха тематиките, свързани с условията към тактиките за ВОМР, допустимите знаци за осъществяване, процеса на ръководство, мониторинг и разпространение на Стратегията.
От направената оценка на извършеното образование на сътрудници по плана може да се направи извод, че всички участници в една или друга степен са удовлетворени от полезността на получената информация и от представянето на лекторите. Като цяло образованието се прави оценка като чудесно от 90% от участниците, 10% слагат добра оценка ( в скалата за оценяване разновидностите са чудесно, положително, приблизително, неприятно и трагично).
Планирано е прегледаните тематики по време на образованието да се показват и пред по-широк кръг заинтригувани от Местната инициативна група страни. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР