В изпълнение на Плана за реакция при бедствия и по-конкретно

...
В изпълнение на Плана за реакция при бедствия и по-конкретно
Коментари Харесай

Около 500 души от 7 институции се включиха в учението за действие при земетресение в София

В осъществяване на Плана за реакция при бедствия и по-конкретно Плана за реакция при земетресение с основен комисар Александър Джартов, шеф на ГДПБЗН инициирахме пълномащабно обучение, което има две доста огромни цели. Първата е да проиграем координацията и връзката сред другите служби, които са призвани да реагират доста бързо в помощ на хората в град София, и втората цел е да разбираем на хората какво се случва, тъй като никой не е застрахован. Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова. 

Тя акцентира, че би трябвало да сме подготвени, да се знае по какъв начин да се реагира, само че и също така службите да си приказват между тях и да познават силите и средствата си. “Около 500 души се включват в учението. Това са представители на седем разнообразни институции ”, посочи тя и добави, че измежду тях са Министерство на вътрешните работи, Столична община, Министерство на защитата, БЧК и други

Кметът на София акцентира, че задачата е в близка до действителната обстановка е да се подхващат дейности преди всичко по избавяне, и на второ място по подкрепяне - в тази ситуация през днешния ден да вземем за пример, при земетресение от 6-та степен по Рихтер. Инсценировката се разиграва в тъкмо избрана за задачите постройка и хората имат опция да видят по какъв начин работят институциите.

Директорът на ГДПБЗН Александър Джартов уточни, че се надява днешното обучение да покаже каква е готовността за реакция в България, и да се подхващат ограничения за възстановяване на организацията.

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов акцентира, че няма сполучлива предварителна защита без авансово да се вършат учения и да се отработва взаимоотношение сред институциите. Той подсети, че всички институции в страната са основали предпоставки да бъдем сполучливи при помощта след земетресенията в прилежаща Турция. Според него не би трябвало да се отработват избрани мероприятия след обещано събитие, а в противен случай - надалеч преди него
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР