В изпълнение на Конституцията държавният глава връчва мандат за съставяне

...
В изпълнение на Конституцията държавният глава връчва мандат за съставяне
Коментари Харесай

Президентът връчи втория мандат за правителство, Даниел Митов от ГЕРБ го върна веднага

В осъществяване на Конституцията президентът връчва мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър-председател, излъчен от втората по бройка парламентарна група в 46-ото Народно заседание – ГЕРБ-СДС.

В осъществяване на член 99 от Конституцията с декрет номер 217 ви разпореждам да съставите държавно управление, сподели при връчването на мандата президентът.


Както беше декларирала нашата група още през цялото време, ние не виждаме опция вторият мандат да бъде осъществен. Предоставям ви мнението - предлагаме вторият мандат да се смята за неосъществен, заяви Даниел Митов, след което върна мандата.

От ГЕРБ-СДС към този момент оповестиха, че ще върнат мандата за сформиране на кабинет, когато го получат. Партията няма да поддържа и държавно управление, формирано с третия мандат.

„ Както постоянно до момента, осъзнаваме отговорността си. В този миг отговорността изисква да представим конструкция и състав на Министерски съвет, макар че ще върнем незабавно мандата, когато го получим “, съобщи на брифинга пред медиите Десислава Атанасова от ГЕРБ.

„ Без градивни диалози и консенсус държавно управление не може да се сформира. Аз не виждам такива за третия мандат, тъй че явно отиваме към избори “, изясни Даниел Митов, който е номиниран за министър-председател в проектокабинета на ГЕРБ-СДС.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР