В изпълнение на Директива 2000/84/ЕО на Европейския парламент и на

...
В изпълнение на Директива 2000/84/ЕО на Европейския парламент и на
Коментари Харесай

Въртим часовниците с един час напред на 28 март |

В осъществяване на Директива 2000/84/ЕО на Европейския парламент и на Съвета на Европейския съюз от 19 януари 2001 година на 28 март 2021 година в 3.00 ч. локално време се вкарва лятно часово време, оповестиха от Българския институт по метрология. Тогава часовниците се реалокират с един час напред.

Отговаряйки на гражданските начинания, през февруари 2018 година Народното събрание прикани Европейската комисия да направи оценка на директивата за лятното часово време и при нужда да показа предложение за преразглеждането й.

След оценката, която получи 4,6 млн. отговора (84% бяха в интерес на преустановяване на промяната на часовото време), Европейска комисия внесе предложение. То би трябвало да бъде контрактувано сред Народното събрание и водачите на страните от Европейския съюз.

Европейски Съюз в началото основава обединен режим за лятното часове време през 1980 година, с цел да обезпечи съгласуван метод за промяната на часовото време в единния пазар, защото до тогава националните практики и графици за лятно време са се разминавали. Сегашната инструкция задължава страните от Европейски Съюз да минават на лятно часово време в последната неделя на март и назад към общоприетоо часово време в последната неделя на октомври.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР