В изпълнение на дейностите по проект Екодестинация Искърско дефиле Дирекция

...
В изпълнение на дейностите по проект Екодестинация Искърско дефиле Дирекция
Коментари Харесай

Дискусия за развитието на туризма в района на Искърското дефиле се проведе в Зверино

В осъществяване на дейностите по план " Екодестинация Искърско дефиле " Дирекция на Природен парк (ДПП) " Врачански Балкан " провежда открита среща в село Зверино, община Мездра на тематика " Искърското дефиле - нова екодестинация на Северозапада! ". Домакин на събитието беше Народно читалище " Факел-1926 ".
 
Срещата имаше за цел да показа на всички заинтригувани страни дейностите по плана, изпълняван от ДПП " Врачански Балкан " с финансовата поддръжка на Фондация " Америка за България ". Партньори по плана са Община Мездра, НЧ " Факел-1926 " - с. Зверино и Сдружение " Клуб " Еделвайс " - София.
 
 Природен парк Природен парк " Врачански Балкан " Източник: Борис Кръстев/Община Мездра
В полемиката се включиха кметовете на с. Зверино Стоян Петров и на с. Очиндол Цветелина Христова, притежатели на къщи за посетители, хотели, заведения за хранене, представители на туристически обекти и сдружения, планински водачи, уредници на винен и набожен туризъм.
 
Участниците в срещата разискаха настоящи въпроси, свързани с профила на евентуалните туристи, културните и естествените забележителности в региона на Искърското дефиле и атракциите, които се оферират в района (рафтинг, разходка с коне, лов на риба, колоездене, скално катерене, спелео и винен туризъм, СПА и др.), положението на транспортната съгласуваност в дефилето, опциите за коопериране и за осъществяване на взаимни туристически артикули.
 
 Врачански Балкан Врачански Балкан Източник: Борис Кръстев/Община Мездра
Следващата открита среща със заинтригувани страни ще се организира на 3 октомври от 11:00 часа в Къща за посетители " Пачовите колиби " - село Гара Лака̀тник, община Своге. В срещата могат да се включат всички, които са подготвени да се ангажират с развиването на Искърското дефиле като туристическа дестинация.
 
В рамките на план " Екодестинация Искърско дефиле " сътрудниците ще създадат изследване на туристическото предложение, ще се проведат срещи и образования с присъединяване на представители на туристическия отрасъл, ще разработят маркетингова тактика и образна еднаквост на дестинацията.
 
За бъдещите гости на дефилето ще бъдат построени два туристически направления с панорамни площадки. Информацията за всички туристически " съкровища " ще бъде събрана в туристически-информационен уебсайт, а 10-минутен филм ще пленява със смайващи гледки от локалните естествени и културни забележителности.
Изпълнението на план " Екодестинация Искърско дефиле " започва през м. юни 2024 година Той е с дълготрайност 18 месеца и е на обща стойност почти 140 000 лева.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР