В изпълнение на чл. 91 от Изборния кодекс и Решение

...
В изпълнение на чл. 91 от Изборния кодекс и Решение
Коментари Харесай

Кметът на Варна кани политическите партии и коалиции за консултации за състав на СИК

 В осъществяване на член 91 от Изборния кодекс и Решение № 124-НС от 26 май 2021 година на ЦИК, кметът на Община Варна кани на 01.06.2021 година от 10:00 часа в Юнашкия салон, /бул. " Христо Ботев “ №1/, парламентарно показаните политически партии да вземат участие в съвещания за съставяне на съставите на секционните изборни комисии (СИК) за произвеждането на избори за народни представители за Народно заседание на 11 юли 2021 година

При присъединяване в консултациите партиите следва да показват:

 1. Писмено предложение за състав на СИК, което съдържа: наименованието на партията или обединението, която прави предложението; трите имена и обединен цивилен номер на препоръчаните лица; служба в комисията, за която се предлагат; обучение, специалност; телефон за връзка с препоръчаното за член на СИК лице.

  2. Заверено от партията копие от уверение за настоящо правно положение на партията, издадено не по-рано от 10.05.2021 година или копие от решението за формиране на обединението за присъединяване в изборите за 45-то Народно заседание, удостоверяващи пълномощията на лицата, представляващи партията или обединението.

3. Пълномощно, подписано от представляващите партията/коалицията, или заверено копие от такова, когато в консултациите вземат участие упълномощени лица.

4. Списък на аварийните членове, които да заместят препоръчаните по т.1 лица, когато пълномощията на член на СИК се прекратят предварително в случаите по член 51, алинея 2 от ИК или когато член на СИК не се яви в изборния ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР