В изпълнение на чл. 37, ал. 2 от Наредбата за

...
В изпълнение на чл. 37, ал. 2 от Наредбата за
Коментари Харесай

Днес тестват националната система за ранно предупреждение и оповестяване на населението

В осъществяване на член 37, алинея 2 от Наредбата за изискванията и реда за действие на Националната система за ранно предизвестие и обявяване на органите на изпълнителната власт и популацията при бедствия и за обявяване при въздушна заплаха, призната с ПМС№48 от 1.03.2012 година, обнародван Дъждовни води бр. 20 от 09.03.2012 година, изм. и доп. Дъждовни води, бр. 65 от 6 август 2021 година, изм. Дъждовни води, бр. 47 от 2022 година, ви уведомяваме, че на 3 април от 11:00 часа ще се извърши тест на техническото положение на Националната система за ранно предизвестие и обявяване (НСРПО).

Тренировката на системата се организира за придобиване на умения на длъжностните лица за работа с НСРПО и образование на популацията за различаване на сигналите, предавани от акустични сиренни устройства. Планирано е да бъдат включени и интегрираните към НСРПО Локални системи за обявяване за тестване на интеграцията, резервираността и функционалните благоприятни условия при действително задействане.

Тестът се прави два пъти годишно в първия работен ден на м. април и на м. октомври в 11:00 часа посредством задействане на акустичните сигнали по член 18 и 19.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР