В изоставен хотел в южната част на Ливан около 60

...
В изоставен хотел в южната част на Ливан около 60
Коментари Харесай

Разселени палестинки семейства празнуват Рамазан в Ливан

В зарязан хотел в южната част на Ливан към 60 разселени фамилии честват ислямския заветен месец Рамазан надалеч от домовете си. Хотел " Монтана " в град Марвание, зарязан от 2005 година, се е трансформирал в заслон за хора, разселени от боевете сред ливанската войнствена формация Хизбула и Израел.

 
През месец Рамадан, месецът на положителното и милосърдието, ние станахме като едно огромно семейство в този регион и за благополучие нещата вървят добре. Живеем, само че страданието ни е огромно, тъй като сме надалеч от родния си град, фамилията и братята и сестрите си. Молим се за мир.
Мохамед Исса, разселен човек от Айтару

Приюти като хотел " Монтана " са се трансформирали в последно средство за тези, които нямат други благоприятни условия. Сред тях е и Мерват Реслан от граничното село Одайсех. Тя е пристигнала преди три месеца със брачна половинка си и двете си деца. Съпругът ѝ е останал без работа още преди спора поради контузия на гърба и фамилията не е имало средства да отиде другаде.  

 
Къщата ми беше развалена, опасявах се за децата си и за себе си. Сега не се тормозим за настаняването и за благополучие сме щастливи, че всичко ни е обезпечено. Но не сме в личните си домове, с цел да вършим както си желаеме.
Мерват Раслан, разселена жена от Одайсех

Повече от 90 000 души са били разселени в Южен Ливан от продължаващите съвсем всеки ден конфликти, които се случват след началото на войната на Израел с Хамас. При израелските удари в страната са починали повече от 300 души, множеството от които бойци на Хизбула и съюзнически групи, само че измежду тях има и минимум 40 цивилни, до момента в който при изстрелите на Хизбула в Израел са починали минимум осем цивилни и 11 бойци. Десетки хиляди души са били разселени и в Северен Израел.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР